Категорія
Новини
Дата

Держоргани США намагаються врятувати банк First Republic. До переговорів залучені банки та інвестиційні компанії

Офіційні особи США координують термінові переговори щодо порятунку First Republic Bank, оскільки зусилля керівництва і радників банку поки що не дали результату, пише Reuters із посиланням на три джерела.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Джерела повідомляють, що Федеральна корпорація зі страхування депозитів (FDIC), Міністерство фінансів та Федеральна резервна система входять до числа державних органів, які останніми днями почали організовувати зустрічі з фінансовими компаніями для створення рятувального кола для проблемного кредитора.
  • Участь уряду допомагає залучити більше сторін, включаючи банки та приватні інвестиційні компанії, за стіл переговорів, додало одне із джерел.
  • Незрозуміло, чи розглядає США можливість участі у порятунку First Republic Bank. За словами одного з джерел, участь уряду надихнула керівників банку, оскільки вони щосили намагаються укласти угоду, яка дозволить уникнути поглинання американськими регулюючими органами.
  • «Ми обговорюємо з кількома сторонами наші стратегічні варіанти, продовжуючи обслуговувати наших клієнтів», – йдеться в заяві First Republic.
  • Financial Times пише, що JPMorgan, який виступає як банкір First Republic і є найбільшим кредитором США, бере участь у переговорах, але, ймовірно, в тій чи іншій мірі братимуть участь і інші великі установи.
  • Важливо відзначити, що план ще не отримав підтримки офіційних осіб в адміністрації Байдена, які будуть найвищим арбітром у питанні щодо того, чи зможе банк уникнути конфіскації FDIC, кажуть інформатори.
  • Ціна акцій First Republic впала на 95% з того часу, як компанія виявилася втягнутою в банківську кризу, викликану крахом Silicon Valley Bank. Його акції закрилися у ціні на 8,8% у четвер, 27 квітня.
  • Перемовини про банк залишаються напруженими, також інформатори попередили, що незрозуміло, чи буде знайдено рішення. Банки не хочуть наражати своїх акціонерів на ризик збитків без будь-якої участі держави.
  • Однією з пропозицій, яка може бути частиною можливого рішення, є купівля деякими банками довгострокових активів банку за ціною, що перевищує їхню поточну ринкову ціну, що дозволить кредитору скоротити свої збитки.

Контекст

First Republic став епіцентром регіональної банківської кризи в США в березні після того, як багаті клієнти почали забирати депозити.

Банки Уолл-Стріт намагалися знайти рішення для First Republic з того часу, як 16 березня 11 найбільших кредиторів США внесли до банку $30 млрд, щоб зупинити кризу, яка призвела до краху Silicon Valley Bank і Signature Bank.

Обговорення угоди набули нової актуальності цього тижня після того, як First Republic повідомив в понеділок, що в першому кварталі відтік депозитів склав понад $100 млрд. Хоча банк заявив, що його депозити стабілізувалися, він повідомив, що втрачає гроші, тому що йому довелося замінити вилучені депозити відсотковим фінансуванням із Федеральної резервної системи.

За словами двох джерел, офіційні особи США вважають угоду з приватним сектором кращою, ніж потрапляння банку в управління FDIC.

Але жоден із запропонованих варіантів досі не призвів до укладання угоди, додали джерела.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні