Категорія
Новини
Дата

У США збанкрутував Signature Bank. Це другий крах великого банку за три дні

Американські регулятори вирішили закрити нью-йоркський Signature Bank, який стикнувся з кризою довіри, пише The Wall Street Journal. Це стало другим великим банкрутством на банківському ринку США за три дні. У пʼятницю стало відомо про крах Silicon Valley Bank.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Signature також ослаб через ставку на криптобанкінг. Його падіння стало третім за масштабами в американській історії, зазначає видання.
  • Банк намагався знайти покупця чи інше рішення, щоб зміцнити свої фінанси до ранку понеділка, але не зміг вчасно здійснити продаж.
  • Член правління Signature Барні Френк сказав, що Signature постраждав від відтоку коштів клієнтів на мільярди доларів. За його словами, занепокоєність клієнтів щодо вкладень Signature у криптовалюту зросла після краху SVB. Клієнти казали, що почуваються комфортніше в гігантських банках, таких як JPMorgan Chase & Co.
  • «Це була паніка, спричинена SVB. Ми були в порядку до останніх двох годин п’ятниці», – сказав він.  
  • Регулюючі органи запевнили, що клієнти Signature отримають усі свої депозити, включаючи гроші, що перевищують ліміт у $250 000 для федерального страхування депозитів.

Контекст

Signature заснований у 2001 році як альтернатива великим банкам. Після фінансової кризи 2008-2009 років банк швидко зріс і став улюбленцем інвесторів. У 2018-му Signature найняв банкірів, які спеціалізуються на криптовалюті, та з часом став одним із провідних банків крипторинку.

Спеціальна система платежів для криптокомпаній допомогла банку більш ніж подвоїти депозити за два роки. На початку 2022 року близько 27% його депозитів були від криптоклієнтів.

Криза на крипторинку, яка поглибилася після краху криптобіржі FTX, призвела до виведення мільярдів доларів депозитів.

Наприкінці минулого року банк заявив, що повертається до криптовалюти та розлучається з деякими крипто-клієнтами. Він розірвав зв’язки з міжнародним бізнесом Binance, найбільшою криптобіржею. Але ці кроки не заспокоїли інвесторів. Спіраль поглибилася після закриття минулого тижня Silvergate Capital Corp., ще одного банку в криптосвіті, і банку Silicon Valley Bank, орієнтованого на технології.

Деякі з найбільших компаній цифрових активів, зокрема Circle Internet Financial Ltd., Coinbase Global Inc. і Kraken від Payward Inc., використовували Signature Bank. Як зазначає WSJ, банкротство банку загрожує подальшим відстороненням крипторинку від банківської системи США.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні