Категорія
Новини
Дата

Американські власники «Ліверпуля» виставили клуб на продаж – Bloomberg

1 хв читання

Американські власники англійського футбольного клубу «Ліверпуль» виставили його на продаж, пише Bloomberg з посиланням на джерела, знайомі з ситуацією. Ціна одного з найуспішніших клубів Англії може досягти $5 млрд.

Ключові факти

  • За даними джерел агентства, власник «Ліверпуля» – Fenway Sports Group Holdings – співпрацює з Goldman Sachs і Morgan Stanley, щоб оцінити інтерес покупців до команди англійської Премʼєр-ліги.
  • Серед потенційних покупців, ймовірно, будуть інвестори з Америки та Близького Сходу, враховуючи їхній підвищений інтерес до найбагатшої футбольної ліги світу, зазначає агентство.
  • За останні два роки відбулися гучні поглинання клубів АПЛ. Зокрема, «Ньюкасл Юнайтед» купив Фонд державних інвестицій Саудівської Аравії, а ФК «Челсі» – американський інвестор Тодд Болі та приватна інвесткомпанія Clearlake Capital. 
  • «Челсі» був проданий у травні за $4,9 млрд, і деякі аналітики вважають, що «Ліверпуль» може отримати вищу ціну.

Ключова цитата

«Ліверпуль» можуть продати за понад $5 млрд, причому клуб заробить $160 млн від своїх спонсорських угод лише за сезон 2022-2023», – сказав Конрад Віачек, керівник відділу спортивного аналізу GlobalData.

Футбольний клуб «Ліверпуль» можуть продати на $5 млрд

Фото: пресслужба ФК «Ліверпуль»

Контекст

Fenway Sports найбільш відомий у США як власник бейсбольної команди Boston Red Sox. У 2010 році компанія придбала «Ліверпуль» у американських бізнесменів Джорджа Джиллетта і Тома Хікса приблизно за £300 млн. Минулого року інвестиційна компанія RedBird Capital Partners LLC придбала частку в Fenway Sports.

Минулого року представники однієї з країн Близького Сходу намагалися придбати «Ліверпуль» приблизно за $3,5, але Fenway Sports Group відмовив.

За останнє десятиліття «Червоні» значно зросли у ціні, покращивши свої досягнення – «Ліверпуль» виграв АПЛ та Лігу чемпіонів. Наразі команда Юргена Клоппа посідає восьме місце у турнірній таблиці АПЛ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні