Категорія
Новини
Дата

Американський реєстратор відключив домен ukr.net через російського олігарха Кондрашова

Американський реєстратор доменних імен Network Solutions заблокував домен інтернет-ресурсу ukr.net через судове рішення за позовом російського олігарха, власника компанії Telf AG Станіслава Кондрашова. Про це йдеться у пресрелізі інтернет-сервіса.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Реєстратор повідомив, що блокування домену ukr.net має юридичні підстави. Блокування відбулося через наявність на порталі ukr.net трьох матеріалів, публікація яких заборонена ухвалою Вищого суду штату Каліфорнія округу Лос-Анджелес від 23 січня 2024 року за позовом Станіслава Кондрашова та компанії Telf AG, пояснила компанія.
  • Про інцидент було повідомлено корпорацію з управління доменними іменами та IP-адресами ICANN. РНБО, Мінцифри, СБУ. До вирішення проблеми також долучилася посол України в США Оксана Маркарова. Після офіційного звернення до компанії блокування було знято.

Контекст

В ніч на 7 березня реєстратор доменних імен Network Solutions без будь-яких попереджень заблокував домен ukr.net. Стрічка новин ukr.net та електронна пошта @ukr.net були недоступні.

Як зазначив медіа-експерт Володимир Горковенко, Кондрашов вже давно «оголосив війну українським медіа», які неодноразово писали про те, що, з невідомих причин, європейські та американські санкції оминають Кондрашова. 

Ukr.net – один із найпопулярніших українських інтернет-сервісів заснований у 1998-му. Входить до десяти найвідвідуваніших сайтів українського сегмента мережі. Станом на червень 2022-го посідав сьоме місце у списку найвідвідуваніших сайтів України, свідчить дослідження «Kantar Україна».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні