Категорія
Новини
Дата

Збій Ukr.net. Один з найбільш відвідуваних сервісів пояснив причину проблем у роботі (Оновлено)

У роботі українського інтернет-сервісу Ukr.net стався збій. Причина – відключення домену реєстратором доменних імен Network Solutions. Про це повідомляє пресслужба компанії у Telegram. Оновлено. На 13:00 7 березня портал Ukr.net частково відновив роботу.

Ключові факти 

  • У ніч на 7 березня 2024-го домен Ukr.net із невідомих причин був відключений реєстратором доменних імен Network Solutions. У результаті користувачами сервісу недоступна стрічка новин Ukr.net та електронна пошта @ukr.net. 
  • Наразі причини відключення домену невідомі. «Вирішити проблему через службу підтримки реєстратора не вдалося. Сподіваємось, що ми зможемо отримати більше інформації та з’ясувати причини й обставини блокування з початком робочого дня офісу американської компанії-реєстратора», – йдеться у повідомленні пресслужби. 
  • Також компанія звернулась з проханням по допомогу до надзвичайного і повноважного посла України в США Оксани Маркарової. 
  • Оновлено. На 13:00 7 березня портал Ukr.net частково відновив роботу, але більшість сервісів все ще недоступні.

Контекст 

Ukr.net – один із найпопулярніших українських інтернет-сервісів заснований у 1998-му. Входить до десяти найвідвідуваніших сайтів українського сегмента мережі. Станом на червень 2022-го посідав сьоме місце у списку найвідвідуваніших сайтів України, свідчить дослідження «Kantar Україна».

Ввечері 5 березня у роботі соцмереж Facebook, Instagram та відеосервісі YouTube відбувся масштабний збій. Користувачі соцмереж скаржилися на проблеми з входом у акаунти та оновленням сторінок. Крім того, за даними Downdetector, відбувся збій у сервісах Google – YouTube, магазині застосунків Google Play, пошуку та пошті Gmail. 

Пік збою у роботі сервісів Meta припав на 5:36 за київським часом. За годину після цього робота сервісів почала відновлюватися. Аналогічне відновлення роботи відбулося і у сервісів Google.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні