Категорія
Новини
Дата

Американський розслідувач K2 Integrity шукатиме майно РФ для стягнення $5 млрд на користь «Нафтогазу» у кримській справі

Міжнародна юридична фірма Covington & Burling LLP, яка виступає юридичним радником групи «Нафтогаз», залучить послуги американської розслідувальної компанії K2 Integrity, аби виконати рішення Гаазького трибуналу про $5 млрд у кримській справі. Про це повідомив голова НАК «Нафтогаз України» Олексій Чернишов 27 липня, перебуваючи з робочим візитом у Вашингтоні. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За словами Чернишова, команда K2 допоможе з пошуком російських комерційних активів. На основі результатів пошуку плануватиметься подальша стратегія примусового стягнення з РФ, пояснив голова «Нафтогазу». 
  • «Вірю, що шлях, який ми проходимо, стане прикладом для інших компаній, постраждалих від російської агресії», – наголосив Чернишов. 

K2 Integrity

K2 Integrity – глобальна консалтингова компанія, яку називають лідером у сфері корпоративних розслідувань. Штаб-квартира компанії розташована у Вашингтоні, також вона має офіси у 20 країнах світу.

Компанія зосереджена на управлінні ризиками фінансових злочинів, розслідуваннях, моніторингу, кібербезпеці та консультуванні щодо віртуальних активів.

K2 консультує урядові організації (мінфін та мінʼюст США, ФБР, Службу внутрішньої розвідки), великі приватні компанії (JPMorgan Chase, Bank of America, Citigroup, GM) та заможних фізосіб.

Також K2 Integrity надає послуги з відновлення після фінансових криз, природних катаклізмів та інших надзвичайних ситуацій.

Контекст

У жовтні 2016 року «Нафтогаз» та шість інших компаній групи ініціювали арбітражне провадження проти РФ на підставі угоди між урядами України та РФ про заохочення і взаємний захист інвестицій, також відомої як українсько-російська угода про захист інвестицій. 

«Нафтогаз» просив арбітражний трибунал зобов’язати РФ виплатити компенсацію за порушення угоди про захист інвестицій, зокрема за незаконну експропріацію стратегічно важливих енергетичних інвестицій «Нафтогазу».

У липні 2022 року Гаазький апеляційний суд підтвердив юрисдикцію арбітражного трибуналу у справі. Арбітражне рішення винесли після слухань, які завершилися в березні 2022 року, щодо визначення суми компенсації.

13 квітня цього року Арбітражний трибунал при постійній палаті Третейського суду в Гаазі зобов’язав Росію виплатити на користь «Нафтогазу» $5 млрд компенсації за збитки та втрачене майно компанії у Криму. Згодом «Нафтогаз» залучив американських юристів для стягнення з Росії $5 млрд, юридична компанія Covington & Burling LLP уже презентувала стратегію стягнення компенсації.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні