Андрій Шевченко /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Андрій Шевченко очолив Українську асоціацію футболу. Він був єдиним кандидатом на цю посаду

Андрій Шевченко Фото Getty Images

Колишнього футболіста та екстренера збірної України Андрія Шевченка обрано президентом Української асоціації футболу (УАФ). Рішення було прийнято 25 січня на XXVI Конгресі УАФ у Києві. Віцепрезидентом став головний тренер збірної України Сергій Ребров.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Як повідомив сайт football.ua, за кандидатуру Андрія Шевченка віддали голоси 93 із 94 запрошених делегатів Конгресу. Рішення ухвалювалось простою більшістю голосів.
Андрій Шевченко очолив Українську асоціацію футболу. Він був єдиним кандидатом на цю посаду /Фото 1

Андрій Шевченко - новий президент УАФ. Фото: Андрій Ющак

  • Як пише FootballHub, в команді Шевченка буде один перший віцепрезидент і два віцепрезиденти: перший віцепрезидент – Павло Бойчук (юрист та адвокат Шевченка); віцепрезидент – Сергій Ребров (головний тренер збірної України); віцепрезидент — Олександр Шевченко (голова Львівської асоціації футболу.
  • Члени виконкому: Олександр Зінченко, Сергій Владико, Олександр Каденко, Євген Дикий, Микола Павлов, Катерина Монзуль, Андрій Полтавець, Артем Стоянов.

Контекст

27 грудня в Будинку футболу відбулося засідання реєстраційної комісії для встановлення повноважень делегатів та кворуму позачергового XXVI Конгресу УАФ. Під час засідання було встановлено, що всі постійні члени асоціації висунули на посаду президента УАФ кандидатуру Андрія Шевченка.

Таким чином, Шевченко був єдиним кандидатом для обрання на посаду президента УАФ.

Колишній президент УАФ Андрій Павелко, який обіймав посаду з 2015 року, з червня 2023 року перебуває під вартою без права внесення застави. Причиною арешту стала підозра у розкраданні коштів у справі будівництва заводу з виробництва штучної трави, яку відкрили ще у 2019 році.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні