Категорія
Новини
Дата

Ant Group Джека Ма працює над власною ШІ-моделлю Zhenyi

Група технологічних досліджень і розробок китайської Ant Group розробляє власну велику мовну модель (LLM) під внутрішньою назвою Zhenyi, заявив представник компанії, підтверджуючи повідомлення китайських ЗМІ, пише Reuters.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Додаткової інформації про публічне представлення моделі представник Ant Group не надав.
  • За останні три роки китайські організації запустили всередині країни 79 LLM, подвоївши зусилля щодо розробки алгоритмів штучного інтелекту (ШІ), йдеться у звіті державних дослідних інститутів минулого місяця.

Контекст

Глобальний інтерес до генеративного ШІ, який навчається виконувати дії на основі минулих даних для створення нового контенту, різко зріс після випуску ChatGPT від OpenAI наприкінці минулого року.

Акції низки китайських ШІ-компаній зросли у квітні після повідомлень про випуск їхніх власних інструментів ШІ. Ажіотаж у Китаї щодо місцевих конкурентів ChatGPT спровокований постачальником пошукових систем Baidu Inc., чий запуск Ernie Bot не справив враження на інвесторів.

10 квітня, китайська компанія SenseTimе, що займається ШІ, представила безліч нових продуктів ШІ, включаючи чат-бот під назвою SenseChat.

11 квітня Alibaba Group Holding Ltd продемонстрував свою генеративну модель ШІ Tongyi Qianwen AI і заявив, що вона буде інтегрована в усі програми компанії в найближчому майбутньому, пише Reuters. Спочатку Tongyi Qianwen буде інтегрований у DingTalk, додаток Alibaba для обміну повідомленнями на робочому місці, і його можна буде використовувати для підбиття підсумків нарад, написання електронних листів і складання ділових пропозицій.

Китай вимагатиме перевірки безпеки сервісів генеративного штучного інтелекту, перш ніж вони отримають дозвіл працювати, що викликає невизначеність щодо чат-ботів, подібних до ChatGPT, які нещодавно представили найбільші технологічні компанії країни Baidu та Alibaba, пише Bloomberg

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні