Категорія
Новини
Дата

Alibaba представив свою технологію генеративного ШІ. Tongyi Qianwen AI планують впровадити в усіх додатках

1 хв читання

У вівторок, 11 квітня, Alibaba Group Holding Ltd продемонстрував свою генеративну модель штучного інтелекту Tongyi Qianwen AI і заявив, що вона буде інтегрована в усі програми компанії в найближчому майбутньому, пише Reuters.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Під час демонстрації Tongyi Qianwen AI складав запрошення, планував маршрути поїздок і консультував щодо макіяжу.
  • Спочатку Tongyi Qianwen буде інтегрований в DingTalk, додаток Alibaba для обміну повідомленнями на робочому місці, і його можна буде використовувати для підбиття підсумків нарад, написання електронних листів і складання ділових пропозицій. 
  • Він також буде доданий до Tmall Genie, голосовий помічник Alibaba.
  • Технологія «спричинить великі зміни у тому, як ми виробляємо, як ми працюємо та як ми живемо», –сказав генеральний директор Даніель Чжан у прямому ефірі.
  • Він додав, що моделі штучного інтелекту, такі як Tongyi Qianwen, є важливими для того, щоб зробити штучний інтелект більш популярним у майбутньому.
  • Хмарний підрозділ китайського інтернет-гіганта планує відкрити Tongyi Qianwen для клієнтів, щоб вони могли створювати власні великомовні моделі, що налаштовуються, і в пʼятницю, 7 квітня, почала реєстрацію.

Контекст

Глобальний інтерес до генеративного ШІ, який навчається виконувати дії на основі минулих даних для створення нового контенту, різко зріс після випуску ChatGPT від OpenAI, наприкінці минулого року.

Акції низки китайських ШІ-компаній зросли цього тижня після повідомлень про випуск їхніх власних інструментів ШІ. Ажіотаж у Китаї щодо місцевих конкурентів ChatGPT спровокований постачальником пошукових систем Baidu Inc., чий запуск Ernie Bot минулого місяця не справив враження на інвесторів.

У понеділок, 10 квітня, китайська компанія SenseTimе, що займається ШІ, представила безліч нових продуктів ШІ, включаючи чат-бот під назвою SenseChat.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд