Категорія
Новини
Дата

«Антонов» планує побудувати в аеропорту Гостомеля вантажний хаб і пасажирський термінал

ДП «Антонов» планує побудувати в зруйнованому аеропорту Гостомель термінал, який дозволить створити вантажний хаб. Про це в інтервʼю Forbes сказали в.о. гендиректора держпідприємства Євген Гаврилов та в.о. заступника гендиректора з операційної та адміністративної діяльності Віктор Авдєєв.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Хаб використовуватиметься насамперед «Авіалініями Антонова», зазначив Авдєєв. В ДП планують підвищити привабливість авіакомпанії за рахунок розширення спектру її послуг, більш функціонально використати парк літаків для міжнародних перевезень. 
  • Частину складських приміщень планується здавати в оренду іншим вантажним авіакомпаніям.
  • Крім того, за словами Авдєєва, у Гостомелі планується створення компанії під умовною назвою Antonov Technic, яка забезпечуватиме повний комплекс технічного обслуговування літаків сімейства «Ан» та, можливо, інших типів повітряних суден.
  • «Обовʼязково відновимо льотно-випробувальну базу «Антонова», щоб продовжувати модернізацію існуючих типів літаків та розробляти нові. Маємо намір продовжити будівництво літаків Ан-178, Ан-132, Ан-32П. Про нові перспективні розробки розповідати публічно поки що передчасно», – зазначив він.
  • За словами Гаврилова, «Антонов» планує залучити приватні інвестиції для будівництва невеликого пасажирського терміналу, який зможе конкурувати з аеропортом Київ. «Цим терміналом буде зручно користуватися мешканцям міст-героїв Ірпінь, Гостомель, Буча та інших прилеглих населених пунктів», – додав він.

Контекст

ДП «Антонов» оцінює свої збитки через війну в понад $1 млрд, плюс – найбільший в світі транспортник Ан-225 «Мрія». Інфраструктуру аеродрому та льотно-випробувальної бази майже повністю зруйновано: унікальні ангари, побудовані спеціально для технічного обслуговування «Русланів» та «Мрії», лабораторії та інші споруди. Близько $500 млн необхідно на реконструкцію аеродрому. Інше – витрати на відновлення парку літаків, які постраждали в результаті окупації Гостомеля російськими військами.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні