Категорія
Новини
Дата

Apple дозволить самостійний ремонт Mac і iPhone у восьми країнах Європи

Apple Inc. дозволить клієнтам з восьми країн Європи самостійно ремонтувати свої пристрої, розширивши свою спеціальну програму, яку запустила у США цієї весни, пише Bloomberg.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Програма під назвою Self Service Repair дозволить користувачам у Франції, Бельгії, Німеччині, Польщі, Іспанії, Великій Британії, Італії та Швеції купувати онлайн деталі для iPhone SE, iPhone 12, iPhone 13 і деяких ноутбуків, щоб вони могли самостійно проводити ремонт.
  • У межах програми клієнт зможе орендувати великий набір інструментів для ремонту приблизно за €60, купити окремі деталі й отримати інструкції від Apple.
  • Як зазначає видання, Apple не рекомендує більшості споживачів самостійно ремонтувати свої пристрої, але окремі групи споживачів протягом багатьох років підштовхували компанію до того, щоб дозволити цю практику. Програма вперше була запущена в США у квітні.
  • Apple ще не включила до програми iPhone 14 або компʼютери Mac з новими чипами M2.

Контекст

Apple та інші технологічні компанії жорстко контролюють ремонт своєї техніки, обмежуючи постачання запчастин та інструментів до сертифікованих магазинів. Більшість американських штатів ініціювали законодавчі норми, які змусять техногігантів, включаючи Apple і Microsoft Corp., спростити клієнтам ремонт власних пристроїв, але багато з них були відхилені.

Наразі в Apple понад 5000 сертифікованих постачальників послуг і 2800 незалежних сервісів з ремонту техніки.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні