Категорія
Новини
Дата

Apple обігнала Microsoft і знову стала найдорожчою компанією у світі

1 хв читання

У середу, 12 червня, Apple знову стала найдорожчою компанією у світі, скинувши Microsoft з першого місця, пише Reuters. Виробник iPhone просунувся вперед у гонці за домінування у галузі штучного інтелекту.

На конференції розробників WWDC 2024 10 червня Apple представила інструменти з ШІ для iOS18, серед яких інтеграція з ChatGPT від OpenAI.

Команда Forbes відібрала 250 найбільш перспективних компаній. Хто потрапив у перелік NEXT 250? Дізнавайтесь у новому випуску Forbes Ukraine! Купуйте журнал вже зараз!

Ключові факти

  • Акції компанії виросли більш ніж на 2% – до $211,75, внаслідок чого її ринкова вартість склала $3,25 трлн. Ринкова капіталізація Microsoft становила $3,24 трлн, відстаючи від Apple вперше за пʼять місяців.
  • Акції Apple виросли до рекордно високого рівня на попередній сесії, наступного дня після того, як компанія представила низку функцій із підтримкою штучного інтелекту та покращень програмного забезпечення для своїх пристроїв.
  • На думку деяких аналітиків, цей крок сприятиме зростанню продажів iPhone.

Контекст

Технічний гігант відстає від таких конкурентів, як Microsoft і власник Google Alphabet в галузі штучного інтелекту, і це причина, через яку його акції цього року відставали від конкурентів.

Акції Apple у 2024 році зросли приблизно на 10%, тоді як акції Microsoft додали близько 16%, а Alphabet – майже 28%.

Деякі побоювання з приводу акцій компанії ослабли після того, як у травні Apple перевершила очікування ринку за квартальними результатами та прогнозами й представила рекордний план зворотного викупу акцій на суму $110 млрд.

Лідер в галузі ШІ-чипів Nvidia, який минулого тижня ненадовго обігнав Apple за ринковою вартістю, цього року виріс на цілих 144%. Востаннє ринкова вартість Nvidia становила $3,06 трлн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні