Категорія
Новини
Дата

Apple домовилась з OpenAI про інтеграцію ChatGPT до операційної системи iPhone – Bloomberg

2 хв читання

Apple уклала угоду про інтеграцію ChatGPT від OpenAI до операційної системи iPhone, пише Bloomberg. Угода має бути оголошена на конференції розробників Apple наступного тижня. Таким чином, виробник смартфонів прагне надолужити втрачене в галузі ШІ.

Apple розробляє функції штучного інтелекту, у тому числі ті, які працюють на її пристроях. Компанія також оснащує свого цифрового помічника Siri штучним інтелектом, але власний чат-бот компанії ще не готовий до роботи.

Ключові факти

  • Угода надає доступ OpenAI до сотен мільйонів користувачів Apple, включаючи тих, які інакше не наважувалися б спробувати ChatGPT. Для Apple ця угода дає компанії найсучаснішу технологію епохи штучного інтелекту – чат-бота з потужними здібностями, – який вона може поєднувати зі своїми власними сервісами. 
  • Обидві компанії поки що не розкрили інформацію про угоду публічно, і її умови невідомі.
  • Кілька місяців тому компанія почала зустрічатися з командою стартапу, а також із Google та іншими постачальниками чат-ботів, щоб обговорити інтеграцію цієї технології у програмне забезпечення iOS.
  • Передаючи функцію чат-бота на аутсорсинг, Apple може дистанціюватися від самої технології, включаючи її періодичні неточності та галюцинації, кажуть джерела.
  • Хоча Apple продовжує вести переговори з Google про використання Gemini у своїх пристроях, виробник iPhone першим досяг угоди з OpenAI. Зрештою, Apple може запропонувати низку сторонніх чат-ботів, але, за словами інформаторів, переговори ведуться у кожному конкретному випадку.
  • За словами одного з джерел, Apple обрала OpenAI як свого першого партнера в галузі штучного інтелекту з кількох причин. Компанія отримала вигідніші умови співпраці, ніж пропонувала Google, і Apple вважає, що технологія OpenAI – найкраща з доступних на ринку.
  • Очікується, що Apple запропонує свої нові функції штучного інтелекту як послуги за підпискою.
  • Угода з OpenAI, ймовірно, є «короткостроковим та середньостроковим партнерством» для Apple, вважає Даг Кіттлаус, ветеран технологій, який був співзасновником і керував бізнесом Siri до того, як він був придбаний Apple.

Контекст

Колись у Apple була перевага у сфері послуг штучного інтелекту. У 2011 році компанія випустила цифрового помічника Siri, випередивши на ринку Alexa та Google Assistant від Amazon.com Inc. Але незабаром він відстав від конкурентів, і це було до 2022 року, коли дебютував ChatGPT.

Поява чат-бота OpenAI у листопаді того ж року захопила споживачів та змусила технологічних гігантів зайнятися розробкою власних послуг штучного інтелекту. З того часу всі найбільші конкуренти Apple досягли успіхів. Чат-бот Google Gemini змагається з ChatGPT за першість на ринку. Корпорація Microsoft, найбільший спонсор OpenAI, почала вбудовувати свій Copilot із підтримкою штучного інтелекту у програмне забезпечення. А Amazon.com Inc. продемонструвала версію Alexa з покращеним штучним інтелектом.

 Apple, навпаки, досі зберігала мовчання про свої амбіції в галузі штучного інтелекту. Минулого року гендиректор компанії Тім Кук заявив, що компанія діятиме обережно у новій сфері та додаватиме технологію штучного інтелекту лише на «дуже продуманій основі».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні