Категорія
Новини
Дата

Nvidia обігнала Apple стала другою найдорожчою компанією в світі, її капіталізація сягнула $3 трлн

1 хв читання

Nvidia стала першою в історії компанією з виробництва чипів, яка досягла ринкової капіталізації $3 трлн, пише Bloomberg. Таким чином Nvidia витіснила Apple і посіла друге місце у світовому рейтингу найдорожчих компаній.

Цього року акції Nvidia зросли приблизно на 147%, додавши близько $1,8 трлн. Компанія тепер поступається за вартістю лише технологічному гіганту Microsoft.

⚡️Даруємо 40% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Ціна зі знижкою — 1079 грн/рік. Діє з промокодом JUNE до 30.06 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • У середу, 5 червня, акції компанії зросли на 5,2% і закрилися на рекордній позначці $1 224,40, внаслідок чого ринкова вартість перевищила $3 трлн і при цьому випередила Apple Inc.
  • Востаннє Nvidia коштувала більше, ніж Apple, у 2002 році, за пʼять років до випуску першого iPhone. Тоді обидві компанії коштували менше $10 млрд доларів кожна.
  • Генеральний директор компанії Дженсен Хуанг заявив, що фірма планує щороку оновлювати свої прискорювачі штучного інтелекту. За даними Bloomberg Billionaires Index, зростання акцій у середу збільшило його статки більш ніж на $5 млрд до $107,4 млрд.
  • Поява генеративного штучного інтелекту – це нова промислова революція, і Nvidia розраховує зіграти важливу роль у переході технологій на персональні компʼютери, казав раніше Хуанг.

Контекст

Nvidia, ймовірно, стала найбільшим бенефіціаром величезних витрат на штучний інтелект, що допомогло їй розпочати гонку за звання найдорожчої компанії у світі. Виробник чипів, як і раніше, відстає від Microsoft Corp. за ринковою вартістю, але з огляду на падіння акцій Уолл-стріт вважає, що першість Nvidia — лише питання часу.

Цього року Apple зазнала труднощів через побоювання з приводу зниження попиту на iPhone у Китаї та штрафу з боку Європейського Союзу. Настрої інвесторів щодо виробника iPhone лише нещодавно почали поступово покращуватись.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні