Категорія
Новини
Дата

Apple скоротила щонайменше 600 співробітників після відмови від проєкту з виробництва авто

Компанія Apple Inc. звільнила понад 600 співробітників у Каліфорнії у звʼязку з рішенням про припинення проєктів з виробництва автомобілів і дисплеїв, пише Bloomberg із посиланням на документи, що надійшли до департаменту розвитку зайнятості штату.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Компанія подала державі вісім окремих звітів відповідно до програми сповіщення про адаптацію та перепідготовку працівників (WARN). Компанії повинні подати звіт до агентства штату за кожною адресою в Каліфорнії, де зазначені співробітники, які постраждали від звільнення. 
  • Щонайменше 87 осіб працювали за адресою, що відповідає секретному обʼєкту Apple, який займається розробкою екранів наступного покоління, а решта перебували у будівлях, повʼязаних із проєктом автомобіля.
  • Наприкінці лютого Apple почала згортати обидві ініціативи, що розглядалися як великі спроби просунути технології компанії або вийти у нові галузі. Проєкт автомобіля був закритий через проблеми з проєктуванням, постачальниками та витратами.
  • Згідно з повідомленнями, 371 співробітника було звільнено в головному автомобільному офісі Apple в Санта-Кларі, штат Каліфорнія, а також постраждали ще десятки співробітників у кількох додаткових офісах. У деяких випадках члени автомобільної групи Apple переводилися до інших команд, наприклад, для роботи над штучним інтелектом або персональною робототехнікою.
  • Повідомлення WARN не розкривають повний обсяг скорочень робочих місць, оскільки Apple мала багато інженерів на обох проєктах в інших регіонах, зокрема і в Арізоні.

Контекст

Цього року стало відомо, що Apple призупиняє свої 10-річні зусилля зі створення електромобіля, відмовляючись від одного з найбільш амбітних проєктів в історії компанії.

Рішення остаточно згорнути проєкт стало справжньою несподіванкою, що поклала край багатомільярдному проєкту під назвою Project Titan, який мав вивести Apple у зовсім нову індустрію. Технічний гігант почав працювати над автомобілем приблизно в 2014 році, націлившись на повністю автономний електромобіль із салоном, що нагадує лімузин, та голосовою навігацією.

Але майже з самого початку проєкт відчував труднощі: Apple кілька разів змінювала керівництво та стратегію команди. До виробництва автомобіля Apple залишалося ще кілька років, і компанія розглядала безліч різноманітних проєктів. Крім зовнішнього вигляду автомобіля, серйозною проблемою було використання технології безпілотного водіння. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні