Категорія
Новини
Дата

Apple планує випустити новий iPad у травні. Лінійка планшетів компанії не оновлювалася півтора року – Bloomberg

Закордонні постачальники Apple Inc. збільшили виробництво довгоочікуваних нових iPad, і їхній запуск запланований на початок травня, пише Bloomberg із посиланням на джерела. Останній iPad Pro отримає дисплей OLED.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Реліз буде зосереджено на оновлених версіях iPad Pro та iPad Air, повідомили джерела. Моделі Pro отримають нові чіткіші OLED-дисплеї, тоді як iPad Air вперше отримає варіант з 12,9-дюймовим екраном.
  • Цей крок знаменує кінець найдовшого періоду відсутності нових моделей в історії iPad, який вперше був представлений співзасновником Apple Стівом Джобсом в 2010 році. 
  • З моменту останніх оновлень минуло близько 18 місяців. Apple робить ставку на те, що нові моделі з більш швидкими процесорами та оновленими аксесуарами можуть сприяти відродженню категорії планшетів.
  • Моделі iPad Pro під кодовими назвами J717, J718, J720 та J721 будуть працювати на новому чипі M3 та з оновленими версіями Magic Keyboard та Apple Pencil. 
  • Apple планувала випустити нові iPad до кінця березня або на початку квітня, але компанія працює над завершенням програмного забезпечення для пристроїв. Екрани останніх моделей також вимагають складних нових технологій виробництва, що призвело до затримки.
  • Реліз продукту на початку травня відбудеться приблизно за місяць до наступного заходу Applе – 10 червня компанія планує розпочати тижневу Всесвітню конференцію розробників. Очікується, що там Apple представить оновлену стратегію штучного інтелекту, а також оновлення програмного забезпечення для iPhone, iPad, Apple Watch, Mac та гарнітури Vision Pro.

Контекст

Після різкого зростання під час пандемії продажі iPad падали в кожному з двох останніх фінансових років Apple. У період останніх свят, коли ці пристрої зазвичай були популярним подарунком, їхня ціна знизилася на 25% порівняно з минулим роком.

Тим часом iPad Air востаннє оновлювався чипом M1 в 2022 році. Він отримає новий процесор, а розмір екрану 12,9 означає, що споживачі зможуть отримати великий iPad за менші гроші. Поточний iPad Air коштує від $599, а лінійка Pro коштує на $200 дорожче.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні