Категорія
Інновації
Дата

Forbes Digital

ChatGPT не став «убивцею Google», але сприяв буму ШІ-пошуковиків. Краш-тест Forbes трьох безкоштовних інструментів, які можуть замінити або полегшити пошук у Google

5 хв читання

ШІ, пошук /Shutterstock

Три інструменти, які можуть замінити або полегшити пошук у Google. Фото Shutterstock

Forbes протестував три безкоштовні ШІ-інструменти, які можуть замінити чи полегшити пошук інформації в Google. Що вміють Phind, Komo, Waldo і чому вони шукають дані краще, ніж мегапопулярний ChatGPT?

«Нові чат-боти можуть змінити світ» – з таким заголовком вийшла стаття про ChatGPT у газеті The New York Times у грудні 2022-го. Чат-боти готові переосмислити або навіть замінити такі пошукові системи, як Google і Bing, ішлося у статті.

Разом із популярністю ChatGPT викликав хвилю обговорень про правдивість інформації, яку він генерує. «Враховуючи шаленство, яке виникло навколо цього, було б гарною ідеєю чітко вказати, що ми не дозволимо ChatGPT бути автором або використовувати його в текстах», – сказав The Guardian головний редактор провідного американського журналу Science Холден Торп.

Натомість з’явилося багато інших ШІ-сервісів, які навчилися шукати інформацію в інтернеті без так званих галюцинацій. Forbes протестував майже два десятки чат-ботів і обрав три, що впоралися із завданням найкраще. Ось що вони вміють. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні