Категорія
Інновації
Дата

ChatGPT не став «убивцею Google», але сприяв буму ШІ-пошуковиків. Краш-тест Forbes трьох безкоштовних інструментів, які можуть замінити або полегшити пошук у Google

ШІ, пошук /Shutterstock

Три інструменти, які можуть замінити або полегшити пошук у Google. Фото Shutterstock

Forbes протестував три безкоштовні ШІ-інструменти, які можуть замінити чи полегшити пошук інформації в Google. Що вміють Phind, Komo, Waldo і чому вони шукають дані краще, ніж мегапопулярний ChatGPT?

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

«Нові чат-боти можуть змінити світ» – з таким заголовком вийшла стаття про ChatGPT у газеті The New York Times у грудні 2022-го. Чат-боти готові переосмислити або навіть замінити такі пошукові системи, як Google і Bing, ішлося у статті.

Разом із популярністю ChatGPT викликав хвилю обговорень про правдивість інформації, яку він генерує. «Враховуючи шаленство, яке виникло навколо цього, було б гарною ідеєю чітко вказати, що ми не дозволимо ChatGPT бути автором або використовувати його в текстах», – сказав The Guardian головний редактор провідного американського журналу Science Холден Торп.

Натомість з’явилося багато інших ШІ-сервісів, які навчилися шукати інформацію в інтернеті без так званих галюцинацій. Forbes протестував майже два десятки чат-ботів і обрав три, що впоралися із завданням найкраще. Ось що вони вміють. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні