Google Gemini 1.5 /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Google представила оновлену ШІ-модель Gemini 1.5

Google представила оновлену ШІ-модель Gemini 1.5 Фото Getty Images

Компанія Google, що належить Alphabet Inc., представила нову версію своєї потужної моделі штучного інтелекту Gemini, яка, за її словами, може обробляти більші обсяги тексту та відео, ніж продукти конкурентів, пише Bloomberg.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Оновлена модель штучного інтелекту під назвою Gemini 1.5 Pro буде доступна в четвер клієнтам та розробникам хмарних технологій, щоб вони могли протестувати її нові функції та, зрештою, створити нові комерційні програми.
  • Google та її конкуренти витратили мільярди на розширення своїх можливостей у галузі генеративного штучного інтелекту та прагнуть залучити корпоративних клієнтів, щоб продемонструвати, що їхні інвестиції окупаються.
  • У компанії зазначили, що Gemini 1.5 можна навчати швидше та ефективніше, і вона здатна обробляти величезну кількість інформації при кожному запиті. За даними Google, Gemini 1.5 може обробляти набагато більше даних, порівняно з тим, що можуть обробляти новітні моделі штучного інтелекту від OpenAI та Anthropic.
  • Компанія заявила, що розробники можуть вивчити Gemini 1.5 Pro за допомогою Google AI Studio, в той час як деякі хмарні клієнти можуть отримати доступ до моделі штучного інтелекту в приватній попередній версії на своїй корпоративній платформі Vertex AI. 
  • У четвер Google також заявила, що розширить доступ до своєї великомасштабної версії Gemini 1.0 Ultra, відкривши модель для ширшого кола клієнтів Vertex AI по всьому світу.

Контекст

Після приголомшливого успіху OpenAI наприкінці 2022 року з діалоговим чат-ботом ChatGPT, Google прагне показати, що вона також є передовою силою в галузі технологій генеративного штучного інтелекту, які можуть створювати новий текст, зображення чи навіть відео на основі підказок користувача. Все більше компаній експериментують із цією технологією, яку можна використовувати для автоматизації таких завдань, як кодування, узагальнення звітів або створення маркетингових кампаній.

У грудні Google випустила свою модель штучного інтелекту Gemini у трьох версіях, що дозволяє налаштовувати її під поставлене завдання та запускати на будь-яких пристроях – від мобільних пристроїв до великомасштабних центрів обробки даних. 

Gemini – це відповідь Google компаніям Microsoft Corp. та OpenAI, які, на думку деяких експертів, швидше скористалися перевагами нинішнього буму штучного інтелекту, зокрема серед хмарних клієнтів та розробників. Тепер Google прагне заманити цих користувачів у свою екосистему за допомогою більш потужних інструментів. 

Нещодавно на тлі ажіотажу щодо ШІ Мicrosoft обігнала Apple і стала компанією-лідером з ринкової капіталізації. 24 січня Microsoft досягла історичної ринкової оцінки $3 трлн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні