Категорія
Новини
Дата

Apple видалила з магазину застосунків соцмережу для знайомств противників вакцинації. Google також погрожувала це зробити

Компанія Apple видалила зі свого магазину AppStore застосунок для знайомств Unjected. Він позиціонує себе як спільнота для людей, які виступають проти вакцинації, пише Bloomberg.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Регулярне оновлення застосунку викликало перевірку в Google Play, яка показала, що призначений для користувача контент недостатньо відстежується на предмет дезінформації. Зокрема, в повідомленнях на сторінці Unjected говорилося, що вакцини є «експериментальними модифікаторами генів мРНК», «біологічною зброєю» і «мікрочіпами з нанотехнологіями», які використовують для підключення людей до мережі 5G.
  • 16 липня Google пригрозили видалити Unjected через два тижні, якщо не покращиться модерація контенту користувачів. Як наслідок, Unjected видалила соціальну стрічку, аби відповідати політиці Google Play. Але співзасновниця Шелбі Томсон заявила, що планує відновити стрічку разом із повідомленнями.
  • Apple видалила застосунок з App Store, так як він «неналежним чином ставиться до пандемії COVID-19».
  • Це вже не перше подібне рішення з боку Apple. Додаток було раніше видалено з магазину, після чого творців платформи попросили уникати таких слів, як «мікрочіпи», і повернули соцмережу в AppStore. Однак, за словами представника Apple, Unjected знову порушила правила, зауважує BusinessInsider.

Контекст

Unjected створена в травні цього року і позиціонує себе як спільнота «однодумців, що підтримують медичну автономію і свободу слова». Застосунок дає можливість користувачам створювати профіль, знаходити пару і спілкуватися з іншими учасниками. Він був запущений після того, як найбільші сайти знайомств, у тому числі Tinder і Bumble, представили пільги, які спонукають користувачів проходити вакцинацію. За даними Apptopia, Unjected з того часу набрав 18 000 завантажень.

Погляди Unjected на вакцинування також знайшли відгук в Instagram, де в його акаунту майже 25 000 підписників. Ця ситуація суперечить зусиллям чиновників охорони здоровʼя США з підвищення темпів вакцинації. Президент США Джо Байден заявив раніше цього місяця, що соціальні мережі «вбивають людей», дозволяючи поширювати дезінформацію про вакцини.

Також Apple і Google все активніше виступають проти застосунків, популярних серед консерваторів. Зокрема, у січні були заборонені Parler і Wimkin за підбурювання до насильства під час заворушень у Капітолії. Тоді кілька сотень прихильників експрезидента США Дональда Трампа увірвалися до будівлі, намагаючись зірвати затвердження підсумків президентських виборів.

 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні