Категорія
Новини
Дата

Apple випустить на 3 млн менше iPhone 14, ніж планувала – Bloomberg

Американська компанія Apple планує випустити у 2022 році на 3 млн менше iPhone 14, ніж спочатку передбачалося, пише Bloomberg з посиланням на джерела. Причина – слабкий попит та локдауни у Китаї.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти 

  • За даними джерел, Apple та її постачальники розраховують на виробництво 87 млн пристроїв або менше, в порівнянні з попередньою метою в 90 млн.
  • Зменшення виробництва повʼязано зі слабким попитом на моделі iPhone 14 і 14 Plus, які є більш дешевими пропозиціями компанії у порівнянні з лінійкою Pro. 
  • Також Apple стикається з проблемами постачання в китайському Чженчжоу, де знаходиться основне складальне підприємство iPhone, і який наразі знаходиться під тижневим карантином через COVID-19.

Контекст

За даними аналітиків Jefferies, продажі iPhone 14 і Plus обвалилися з моменту їхнього випуску. Apple раніше відмовилася від планів щодо збільшення виробництва нових iPhone в цьому році після того, як очікуваний сплеск попиту не виправдався.

Проте, компанія заявляє, що попит на iPhone 14 Pro і Pro Max залишається високим, хоча виробництво цих телефонів буде скорочено через локдаун в Чженчжоу.

Майже всі компанії – розробники смартфонів, окрім Samsung та Apple, у своїх звітах за другий квартал 2022 року вказали на зменшення постачання смартфонів. За даними International Data Corp., світові постачання телефонів скоротилися на 9% минулого кварталу порівняно з 2021 роком. 

Китайські бренди, такі як Xiaomi, Vivo й Oppo, фіксують помітний спад продажів. Наприклад, Xiaomi повідомила про 26-відсоткове падіння постачання смартфонів у другому кварталі за умов аналогічного падіння виторгу.

Минулого місяця компанія заявила, що вироблятиме свій останній iPhone 14 в Індії, оскільки технологічний гігант переносить частину свого виробництва з Китаю, щоб хеджувати ризики, повʼязані зі зростаючою напруженістю у відносинах між Вашингтоном і Пекіном.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні