Категорія
Новини
Дата

Apple скорочує виробництво iPhone 14 Plus через низький попит

Компанія Apple Inc. скорочує виробництво iPhone 14 Plus і збільшує випуск дорожчого iPhone 14 Pro через слабкий попит на модель середнього класу, пише Reuters із посиланням на дослідницьку компанію TrendForce.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Частка дорожчої серії iPhone 14 Pro збільшилася до 60% від загального обсягу випуску із запланованих 50%, а в майбутньому вона може зрости до 65%, йдеться в повідомленні. Зосередження уваги Apple на моделях високого класу може допомогти їй протистояти млявості продажів смартфонів. У розпал кризи чипів пристрої преміумкласу Apple Pro та Pro Max, які добре продаються, допомогли компанії збільшити прибуток.
  • У звіті TrendForce сказано, що зростання відсоткових ставок у США може скоротити споживчі витрати, підірвавши попит на iPhone у першому кварталі 2023 року. Це може призвести до падіння виробництва на 14% у річному обчисленні – до 52 млн одиниць.
  • У минулому аналітики говорили, що версії iPhone 14 Pro і Pro Max продавалися швидкими темпами, хоча попит на базову модель, яка є бестселером Apple, не вражає. 
  • За даними дослідницької компанії Canalys, Apple зареєструвала зростання поставок у третьому кварталі, збільшивши свою частку на світовому ринку смартфонів до 18% із 15% рік тому. За словами Canalys, збільшення частки відбулося тому, що загальний ринок смартфонів скоротився на 9%.

Контекст

Майже всі компанії – розробники смартфонів, окрім Samsung та Apple, у своїх звітах за другий квартал 2022 року вказали на зменшення постачання смартфонів. За даними International Data Corp., світові постачання телефонів скоротилися на 9% минулого кварталу порівняно з 2021 роком. 

Китайські бренди, такі як Xiaomi, Vivo й Oppo, фіксують помітний спад продажів. Наприклад, Xiaomi повідомила про 26-відсоткове падіння постачання смартфонів у другому кварталі за умов аналогічного падіння виторгу.

Минулого місяця компанія заявила, що вироблятиме свій останній iPhone 14 в Індії, оскільки технологічний гігант переносить частину свого виробництва з Китаю, щоб хеджувати ризики, повʼязані зі зростаючою напруженістю у відносинах між Вашингтоном і Пекіном.

За оцінками TrendForce, частка виробництва Apple в Індії перевищить 5% у 2023 році і збільшуватиметься з роками.

Американський техногігант Apple відмовився від планів збільшення виробництва смартфонів iPhone 14 через слабкий попит, писав минулого місяця Bloomberg із посиланням на власні джерела.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні