Нові iMac на М3 на презентації у штаб-квартирі Apple у Купертіно. /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Apple вперше за три роки оновив iMac та MacBook Pro на новому чипі. Що компанія показала на презентації Scary Fast

Нові iMac на М3 на презентації у штаб-квартирі Apple у Купертіно. Фото Getty Images

Техногігант Apple презентував нову лінійку MacBook Pro та iMac на швидкісному чипі М3. Про це йшлося на жовтневій презентації під слоганом Scary Fast.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти 

  • Apple вперше показав чипи M3, M3 Pro та M3 Max. Відтепер швидкість візуалізації вища у 2,5 раза, ніж на мікросхемах покоління M1. 
  • M3 має восьмиядерний процесор, 10-ядерний графічний процесор із місткістю пам’яті до 24 ГБ. У M3 Pro – 12-ядерний процесор, 18-ядерний графічний процесор, а також до 36 ГБ пам’яті. У M3 Max – 16-ядерний процесор, 40-ядерний графічний процесор з підтримкою до 128 ГБ обʼєднаної пам’яті.
  • Також Apple презентував 14-дюймовий та 16-дюймовий MacBook Pro на M3. Серед змін – яскравіший екран та до 22 годин автономної роботи акумулятора. 
  • Компанія також оновила лінійку iMac. Відтепер комп’ютер працюватиме на процесорі M3.
  • Вартість 14-дюймового MacBook Pro з M3 – від $1599, M3 Pro та M3 Max – від $1999. Ціна 16-дюймового MacBook Pro стартує від $2499, а 24-дюймового iMac – від $1299.
  • Передзамовлення можна оформити 31 жовтня 2023-го. 7 листопада новинки з’являться у магазинах Apple. 
Apple вперше за три роки оновив iMac та MacBook Pro на новому чипі. Що компанія показала на презентації Scary Fast /Фото 1
MacBook Pro на M3. Фото з офіційного пресрелізу Apple

MacBook Pro на M3. Фото з офіційного пресрелізу Apple

Лінійка чипів M3. Фото з офіційного пресрелізу Apple

Лінійка чипів M3. Фото з офіційного пресрелізу Apple

Попередній слайд
Наступний слайд

Контекст 

Восени 2023-го Apple традиційно презентує нові флагманські продукти. У вересні компанія показала iPhone 15, Apple Watch 9 та бюджетний Apple Watch SE

Проте продавати свою техніку Apple стає дедалі складніше. iPhone – єдиний продукт, чиї продажі зросли у 2023-му на 1,5%, або більш як до $51 млрд, свідчить квартальний звіт. Протягом липня – вересня компанія заробила $94,8 млрд. Це на понад $11 млрд більше, ніж у 2022-му, коли Apple теж вдалося вийти на рекордні доходи завдяки iPhone. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні