Категорія
Новини
Дата

Apple показала рекордний квартальний дохід завдяки iPhone

Американський техгігант Apple збільшив дохід у третьому фінансовому кварталі на 2% до $83 млрд, йдеться у пресрелізі компанії. Консенсус-прогноз становив $82,8 млрд. Такий результат вдалося досягти завдяки зростанню продажів iPhone.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Чистий прибуток за підсумками кварталу, що завершився 25 червня, впав на 11% і склав $19,4 млрд. Прибуток з розрахунку на акцію знизився до $1,2 з $1,3.
  • Доходи Apple зросли на 2% – до $83 млрд, встановивши новий рекорд для третього фінкварталу. 
  • Дохід від продажів iPhone досяг $40,67 млрд проти $39,57 млрд, тоді як консенсус-прогноз передбачав зниження показника до $38,59 млрд.
  • Доходи від продажу компʼютерів Mac знизилися до $7,38 млрд з $8,24 млрд, хоча прогноз передбачав зростання до $8,74 млрд.
  • Продажі iPad принесли Apple дохід у розмірі $7,22 млрд проти $7,36 млрд роком раніше, пристроїв та аксесуарів – $8,08 млрд ($8,78 млрд роком раніше). 
  • Сервісний дохід (App Store, Apple Music, Apple Pay та iCloud) збільшився до $19,6 млрд з $17,49 млрд (прогноз – $19,75 млрд).
  • Рада директорів компанії рекомендувала виплату дивідендів у розмірі $0,23 на акцію за третій фінквартал.

Контекст

Голова

Матеріали по темі

Apple Тім Кук сказав, що компанія бачить ситуацію двояко. За його словами, попит на iPhone залишається стабільним – двозначне зростання нових власників iPhone відбулося за рахунок залучення користувачів смартфонів на Android. Але такі галузі, як реклама, приносять менше прибутку. Це означає зниження доходів у малого та середнього бізнесу, додав голова компанії.

Кук пообіцяв зростання виручки у кварталі, який завершиться у вересні, але компанія не стала робити прогнозів на наступні звітні періоди. 

Капіталізація компанії з початку року знизилася на 11,4% і становить $2,54 трлн.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні