Категорія
Новини
Дата

Apple збільшила доходи майже на 54%. Левову частку зростання забезпечив продаж iPhone 

Американська компанія Apple збільшила доходи на 53,7%, до $89,5 млрд, у другому кварталі 2021 фінансового року, який закінчився 27 березня. Зокрема, продажі iPhone зросли на 65,5%.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Кючові факти

  • Чистий прибуток Apple у другому кварталі 2021 фінансового року, порівняно з аналогічним періодом 2020 року, зріс більш ніж удвічі – з $11,2 млрд до $23,6 млрд.
  • Прибуток виявився значно вищим, ніж очікували аналітики Refinitiv, пише CNBC. Чистий прибуток на акцію склав $1,4 проти очікувань у $0,99.
  • Продажі iPhone зросли на 65,5% в порівнянні з минулим роком, до $47,94 млрд. Продажі компʼютерів Mac і iPad збільшилися на 70,1% ($9,1 млрд і $7,8 млрд відповідно)
  • Сервіси Apple, включаючи iCloud, App Store і Apple Music, виросли на 26,7%, до $16,9. Одна з метрик, яку Apple використовує, щоб показати зростання послуг, – це кількість підписок. «Зараз у нас понад 660 млн платних підписок на послуги платформи, і це на 40 млн більше, ніж у попередньому кварталі», – сказав CNBC гендиректор Apple Тім Кук.
  • Це другий квартал поспіль із двозначним зростанням майже у всіх категоріях продуктів, відзначили в компанії. 
  • Apple заявила, що збільшить виплату дивідендів на 7%, до $0,22 на акцію, і схвалить викуп акцій на суму $90 млрд. Це значно вище торішніх витрат у розмірі $50 млрд і $75 млрд 2019 року.
  • Фінансовий директор Apple Лука Маестро повідомив, що компанія очікує також двозначне зростання доходу в третьому кварталі. Незважаючи на певні проблеми поставок через світовий дефіцит чіпів, який може скоротити дохід Apple у третьому кварталі на $3–4 млрд.

Контекст

Як заявила Apple, зростанню бізнесу сприяла пандемія COVID-19, оскільки споживачі й компанії купували компʼютери, щоб працювати й розважатися вдома. Високі квартальні показники дають упевненість, що ця тенденція може зберегтися навіть після послаблення карантинних обмежень. Apple вдалось збільшити продажі комп’ютерів Mac на 70%, незважаючи на глобальний дефіцит мікросхем. За словами Кука, цього вдалося досягти завдяки використанню в комп’ютерах власних чіпів – M1, а не Intel.

Важливі цифри

Торік через App Store відбулося операцій на понад $1,5 трлн. Це просто змінило економічну ситуацію не тільки для Сполучених Штатів, а й для інших країн у всьому світі, впевнений Кук.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні