Категорія
Новини
Дата

Apple збільшила доходи майже на 54%. Левову частку зростання забезпечив продаж iPhone 

1 хв читання

Американська компанія Apple збільшила доходи на 53,7%, до $89,5 млрд, у другому кварталі 2021 фінансового року, який закінчився 27 березня. Зокрема, продажі iPhone зросли на 65,5%.

Кючові факти

  • Чистий прибуток Apple у другому кварталі 2021 фінансового року, порівняно з аналогічним періодом 2020 року, зріс більш ніж удвічі – з $11,2 млрд до $23,6 млрд.
  • Прибуток виявився значно вищим, ніж очікували аналітики Refinitiv, пише CNBC. Чистий прибуток на акцію склав $1,4 проти очікувань у $0,99.
  • Продажі iPhone зросли на 65,5% в порівнянні з минулим роком, до $47,94 млрд. Продажі компʼютерів Mac і iPad збільшилися на 70,1% ($9,1 млрд і $7,8 млрд відповідно)
  • Сервіси Apple, включаючи iCloud, App Store і Apple Music, виросли на 26,7%, до $16,9. Одна з метрик, яку Apple використовує, щоб показати зростання послуг, – це кількість підписок. «Зараз у нас понад 660 млн платних підписок на послуги платформи, і це на 40 млн більше, ніж у попередньому кварталі», – сказав CNBC гендиректор Apple Тім Кук.
  • Це другий квартал поспіль із двозначним зростанням майже у всіх категоріях продуктів, відзначили в компанії. 
  • Apple заявила, що збільшить виплату дивідендів на 7%, до $0,22 на акцію, і схвалить викуп акцій на суму $90 млрд. Це значно вище торішніх витрат у розмірі $50 млрд і $75 млрд 2019 року.
  • Фінансовий директор Apple Лука Маестро повідомив, що компанія очікує також двозначне зростання доходу в третьому кварталі. Незважаючи на певні проблеми поставок через світовий дефіцит чіпів, який може скоротити дохід Apple у третьому кварталі на $3–4 млрд.

Контекст

Як заявила Apple, зростанню бізнесу сприяла пандемія COVID-19, оскільки споживачі й компанії купували компʼютери, щоб працювати й розважатися вдома. Високі квартальні показники дають упевненість, що ця тенденція може зберегтися навіть після послаблення карантинних обмежень. Apple вдалось збільшити продажі комп’ютерів Mac на 70%, незважаючи на глобальний дефіцит мікросхем. За словами Кука, цього вдалося досягти завдяки використанню в комп’ютерах власних чіпів – M1, а не Intel.

Важливі цифри

Торік через App Store відбулося операцій на понад $1,5 трлн. Це просто змінило економічну ситуацію не тільки для Сполучених Штатів, а й для інших країн у всьому світі, впевнений Кук.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні