Категорія
Новини
Дата

«Auchan Україна» закриває магазини у Запоріжжі та Кривому Розі  

«Auchan Україна» закриє магазини в Запоріжжя та Кривий Ріг у зв’язку із закінченням договору оренди з 3 березня, йдеться у повідомленні пресслужби. У цих містах мережа переходить в онлайн-формат роботи.

Ключові факти 

  • У зв’язку з закінченням договору оренди, 3 березня «Auchan Україна» закриє магазини в містах Запоріжжя та Кривий Ріг та забезпечить співробітників робочими місцями в містах присутності Auchan в Україні.
  • У ритейлері зазначили, що клієнти у Запоріжжі та Кривому Розі почали надавати перевагу онлайн замовленням. 
  • «Магазини «Auchan Україна» в Запоріжжі та Кривому Розі закриються, але онлайн ми відкриті завжди. Продовжуємо працювати як інтернет-магазин», – заявила CEO компанії Марта Труш.
  • Вона додала, що «Auchan Україна» цьогоріч планує відкрити нові обʼєкти, розвиватися в різних форматах та каналах продажу. 

Контекст

На початку 2022 року «Auchan Україна» вже анонсувала про закриття гіпермаркетів в містах Запоріжжя та Кривий Ріг. Проте після повномасштабного вторгнення, «Auchan Україна» та Arricano домовились про продовження оренди.

У 2022 році «Auchan Україна» отримав найбільшу суму збитку серед великих гравців галузі. Основні причини: майже повна зупинка торгівлі на початку війни, руйнування гіпермаркетів в Одесі та Харкові й необхідність зачинятися через повітряні тривоги. Після падіння на 21,4% у 2022 році роздрібні продажі в супермаркетах і магазинах у січні – червні 2023‐го збільшилися на 7,3%. 

У січні стало відомо, що «Аuchan Україна» переходить в онлайн-формат роботи в Запоріжжі та Кривому Розі, і планує закрити магазини у цих містах з квітня 2024 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні