Категорія
Новини
Дата

«Auchan Україна» закриє магазини у Запоріжжі та Кривому Розі після 14 років роботи, з квітня працюватиме лише онлайн

«Auchan Україна» переходить в онлайн-формат роботи в Запоріжжі та Кривому Розі, а з квітня 2024 року закриє магазини в цих містах у зв’язку із закінченням договору оренди, йдеться в пресрелізі компанії.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • На початку 2022 року компанія «Auchan Україна» вже анонсувала закриття гіпермаркетів у Запоріжжі та Кривому Розі. Проте після повномасштабного вторгнення Росії «Auchan Україна» та Arricano домовились про продовження оренди.
  • «З квітня 2024 в Запоріжжі та Кривому Розі магазини «Auchan Україна» закриються, але онлайн ми відкриті завжди – продовжуємо працювати як інтернет-магазин», – розповіла CEO «Auchan Україна» Марта Труш.
  • Своє рішення в компанії пояснюють закінченням договору оренди. «Продовжимо співпрацю з В2В партнерами міст Запоріжжя та Кривий Ріг та підтримуватимемо і надалі всі соціальні та благодійні ініціативи, які були створені гіпермаркетами в цих містах за 14 років роботи», – йдеться в пресрелізі.
  • Під час масованого ракетного обстрілу 8 січня, російські окупаційні війська влучили у ТРЦ «Сонячна Галерея» у Кривому Розі, де Auchan виступає якірним продовольчим орендарем. Під час обстрілу міста всі співробітники Auchan знаходилися в укритті і жоден не постраждав, уточнили в компанії.

Контекст

У 2022 році «Auchan Україна» отримав найбільшу суму збитку серед великих гравців галузі. Основні причини: майже повна зупинка торгівлі на початку війни, руйнування гіпермаркетів в Одесі та Харкові й необхідність зачинятися через повітряні тривоги. Після падіння на 21,4% у 2022 році роздрібні продажі в супермаркетах і магазинах у січні – червні 2023‐го збільшилися на 7,3%. «Ситуація стабілізувалася», – розповідала у березні 2023 року Forbes СЕО «Auchan Україна» Марта Труш.

З моменту повномасштабного вторгнення благодійна допомога «Auchan Україна» склала понад 68 млн грн, з них понад 55,6 млн на допомогу населенню, медичним закладам і захисникам та 12,8 млн на допомогу співробітникам та їх сімʼям, які постраждали під час війни. Попри це, Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло французьку корпорацію Auchan у перелік міжнародних спонсорів війни, йдеться у повідомленні агентства. Компанія відмовилася від бойкоту РФ і не закрила там свій бізнес.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні