Категорія
Новини
Дата

Пошкоджений унаслідок атаки Росії «Ашан» у Києві відновив роботу. Ритейлер списав товарів на 3 млн грн

З 7 вересня магазин «Ашан РівГош» на лівому березі Києва відкрився у повному обсязі у звичному графіку. Про це повідомили Forbes у пресслужбі «Auchan Україна». У супермаркеті постраждала покрівля, однак його опірні конструкції залишилися неушкодженими.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Через тиждень після російської атаки столичний гіпермаркет «Ашан РівГош» на вулиці Здолбунівській, 17 відновив свою роботу у повному обсязі та за звичним графіком. Магазин списав пошкоджених товарів на понад 3 млн грн, повідомили в «Ашані». 
  • «Дуже сильно постраждала покрівля, нам довелося трішки потіснитися, бо зруйновано частину службових приміщень», – пояснили у пресслужбі «Auchan Україна». Там додали, що вдалося уникнути жертв, бо всі співробітники гіпермаркету спустилися до укриття й не постраждали.
  • Торговий зал магазину залишився неушкодженим. У частині гіпермаркету, де є руйнування, почалися відновлювальні будівельні роботи. 

Контекст 

У ніч на 30 серпня росіяни атакували Київ. Через падіння уламків ракет спалахнула будівля гіпермаркету «Ашан РівГош». У супермаркеті пошкоджена покрівля, вентиляційна система, металеві конструкції та невелика частина виробничих цехів. Повне відновлення пошкодженої частини супермаркету після російської атаки «обійдеться у десятки мільйонів гривень і займе місяці», казали у пресслужбі «Auchan Україна».

ТОВ «Ашан Україна Гіпермаркет» працює в Україні з 2008 року. До російського вторгнення в Україну мережа ритейлера налічувала понад 30 магазинів різних форматів (гіпермаркети, супермаркети, pick up point) у девʼяти містах, а також розвиває e-commerce.

За даними фінзвітності компанії, за підсумками 2022-го дохід «Auchan Україна» з урахуванням трьох закритих гіпермаркетів становив 10,7 млрд грн, що на 26,3% нижче результатів за 2021 рік. Збитки «Auchan Україна» за минулий рік перевищили 1,2 млрд грн порівняно з прибутком у 296,7 млн грн за підсумками 2021-го.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні