Категорія
Новини
Дата

Avon відмовилася від продажу активів у Росії – росЗМІ

Косметична компанія Avon, що з 2020 року належить бразильській Natura & Co, вирішила поки не йти з російського ринку, пише «Коммерсантъ» із посиланням на джерела. Навесні 2022-го компанія оголосила про припинення інвестицій у російський бізнес.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Навесні Avon розпочала підготовку до продажу свого єдиного в РФ підприємства в Наро-Фомінську, що знаходиться на балансі ТОВ «Ейвон Бьюті Продактс Компані» – структури Avon в РФ.
  • На російський бізнес концерну Avon претендували компанії Natura Siberica та ГК «Арнест».
  • Як повідомили джерела «Коммерсантъ», у листопаді претенденти зробили Avon «обовʼязкову пропозицію про покупку», але Natura & Co заявила, що вирішила не продавати активи і продовжувати бізнес в РФ.
  • Відмова від продажу може бути повʼязана з «потужністю бренду Avon в Росії і небажанням поступатися стабільним бізнесом з відчутним дисконтом», зазначили співрозмовники видання.
  • На підприємстві Avon в Наро-Фомінську – сучасне обладнання, і унікальне воно тим, що, крім косметики, там можливий випуск парфумерної продукції, кажуть учасники ринку. Також на цих потужностях простіше розмістити контрактне виробництво компаніям, які запускають нові марки.

Контекст

Вартість активів Avon у всьому світі за підсумками 2022 року перевищила $1 млрд. У РФ бренд посідає друге місце серед косметичних компаній, що працюють за схемою прямого продажу, після Faberlic. Виручка «Ейвон Бьюті Продактс Компані» за підсумками 2022 року склала 13,8 млрд руб. без ПДВ, пише видання з посиланням на дані СПАРК.

В усьому світі концерн Avon, як і його прямий конкурент на міжнародному ринку – Amwaw, не має своєї дистрибуції та роздрібу, реалізуючи продукцію прямо з підприємств, в основному дрібним оптом. Для споживачів у РФ продукція компанії відрізняється відносно невисокою ціною зі стабільною якістю, тому в країні з 6 млн осіб, залучених до прямого продажу, 1 млн припадає на Avon, зазначає видання.

Станом на 17 грудня 1232 компанії згорнули операції у Росії та заявили про намір покинути країну. Водночас 1573 фірми поки що не збираються покидати російський ринок, працюючи без будь-яких змін. Ще 547 призупинили нові інвестиції та продовжують вичікувати.

Збитки західних компаній, які вийшли з Росії після початку повномасштабного вторгнення в Україну, сягнули щонайменше $103 млрд, писало видання The New York Times із посиланням на аналіз фінансових звітностей. За даними видання, завдяки цьому за минулий рік російська воєнна скарбниця отримала $1,25 млрд.

Після вторгнення в Україну в Росії створили підкомісію урядової комісії з контролю за здійсненням іноземних інвестицій. Вона працює під керівництвом міністра фінансів РФ Антона Силуанова і видає дозволи на укладання угод між іноземними компаніями та покупцями їхніх російських активів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні