Джо Байден /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

«Банківська система США безпечна». Байден виступив із п’ятихвилинною заявою після краху SVB та Signature Bank

Джо Байден Фото Getty Images

Банківська система США безпечна, громадяни «можуть бути впевнені». Про це сказав президент Джо Байден, коментуючи крах SVB та Signature Bank, пише Bloomberg.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Байден зазначив, що міністр фінансів Джанет Єллен та інші банківські регулятори вдалися до «негайних» дій. Платники податків не платитимуть за банкрутства банків, гроші надійдуть зі зборів страхового фонду, наголосив президент США.
  • При цьому, за його словами, інвестори збанкрутілих банків захищені не будуть. «Вони свідомо пішли на ризик, а коли ризик не окупається, інвестори втрачають свої гроші», – зазначив президент.
  • Також Байден заявив, що керівники проблемних банків мають бути звільнені. Він уточнив, що добиватиметься посилення регулювання для банківського сектору.

Контекст

11 березня стало відомо, що у США збанкрутував Silicon Valley Bank (SVB). Це стало найбільшим банкрутством з часів економічної кризи 2008 року і другим за величиною в історії США. SVB займав 16-те місце за активами у США і був одним із найвідоміших кредиторів у галузі технологічних стартапів. Проблеми у банку почалися після закриття аналогічної кредитної організації, що інвестує у стартапи – Silvergate Bank. Це викликало стурбованість на ринку та стрімкий розпродаж інвесторами галузевих акцій. 

Напередодні в США збанкрутував інший великий банк – Signature Bank. Член правління банку Барні Френк сказав, що Signature постраждав від відтоку коштів клієнтів на мільярди доларів. За його словами, занепокоєність клієнтів щодо вкладень Signature у криптовалюту зросла після краху SVB. Клієнти казали, що почуваються комфортніше в гігантських банках, таких як JPMorgan Chase & Co. «Це була паніка, спричинена SVB. Ми були в порядку до останніх двох годин п’ятниці», – сказав він.  

Регулюючі органи запевнили, що клієнти SVB і Signature отримають усі свої депозити, включаючи гроші, що перевищують ліміт у $250 000 для федерального страхування депозитів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні