Категорія
Новини
Дата

Біткоїн торгується на мінімумах після краху американського банку Silvergate

У четвер біткоїн торгується поблизу найнижчого рівня з середини лютого після оголошення американського банку Silvergate, що спеціалізується на криптовалютах, про добровільну ліквідацію, пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Біткоїн востаннє торгувався по $21 706, знизившись у середу на 2,2%, до мінімуму за 3,5 тижня – $21 590.
  • Вплив краху Silvergate, що розглядається як важливий міст між крипто-сектором і традиційним фінансовим світом, обмежений, а низка партнерів банку, в тому числі біржа Coinbase, минулого тижня розірвали відносини з Silvergate. Binance заявила, що вона не мала втрат активів у Silvergate.

Ключова цитата

«Інвестори в біткойн мали деякий час, щоб переварити цю новину (про ліквідацію Silvergate, – ред.). Вони набагато більше зосереджені на макроекономічних подіях», – зазначив Джеймс Баттерфілл, керівник відділу досліджень цифрових активів CoinShares.

Контекст

Silvergate існував з 1988 року, а на ринок криптовалют вийшов у 2014-м. Станом на початок 2023 року його активи становили $11 млрд. Одним із основних клієнтів банку раніше була криптобіржа FTX.

8 березня банк Silvergate Capital заявив, що планує закритися та добровільно ліквідуватися. Минулого тижня банк попередив, що не зможе продовжувати працювати як діюче підприємство.

Silvergate вважався ключовим банківським партнером для криптокомпаній, проте постраждав через виведення коштів інвесторів на суму близько $8 млрд після раптового банкрутства FTX.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні