Байден анонсує черговий пакет військової допомоги Україні та нові санкції проти РФ – Білий дім /Офіс Президента України
Категорія
Новини
Дата

Байден анонсує черговий пакет військової допомоги Україні та нові санкції проти РФ – Білий дім

Офіс Президента України

Під час візиту до Києва президент США Джо Байден оголосить про чергове постачання Україні критично важливого оснащення, у тому числі артилерійських боєприпасів, протитанкових систем і радарів, йдеться у заяві Білого дому.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Також Байден зазначив, що пізніше цього тижня оголосить про додаткові санкції проти еліти та компаній, які допомагають чи повʼязані з російським ВПК.
  • Президент США додав, що за останній рік його країна разом із союзниками надали Україні безпрецедентну військову, економічну та гуманітарну підтримку, і «ця підтримка продовжуватиметься».
  • Він зазначив, що напередодні роковин вторгнення Росії в Україну, він перебуває в Києві, щоб зустрітися з президентом Володимиром Зеленським і «підтвердити непохитну та незмінну відданість демократії, суверенітету й територіальній цілісності України».
  • «Коли Путін розпочав своє вторгнення майже рік тому, він думав, що Україна слабка, а Захід поділений. Він думав, що зможе нас пережити. Але він помилявся», – заявив Байден.
  • Американський президент додав, що після візиту до Києва, вирушить до Польщі, щоб зустрітися з президентом Анджеєм Дудою та іншими лідерами.
Офіс Президента України

фото: Офіс президента Фото Офіс Президента України

Байден анонсує черговий пакет військової допомоги Україні та нові санкції проти РФ – Білий дім /Фото 1

фото: Офіс президента

Офіс Президента України

фото: Офіс президента Фото Офіс Президента України

Офіс президента України

фото: Офіс президента Фото Офіс президента України

Попередній слайд
Наступний слайд
  • В Офісі президента України повідомили, що під час зустрічі в Маріїнському палаці в Києві Зеленський наголосив, що особисто Байден та все американське суспільство із самого початку повномасштабної війни були разом з Україною. «Перший телефонний дзвінок із підтримкою України був із Білого дому. Дякую за ваше лідерство. Дякую також за двопартійну підтримку, за підтримку з боку Конгресу», – сказав Зеленський.
  • За словами очільника українського МЗС Дмитра Кулеби, «цей візит є перемогою українського народу і президента Зеленського». «Він здійснений всупереч всьому заради перемоги України і всього вільного світу. Чіткий сигнал на болота — вас ніхто не боїться!», – написав він.

Контекст

Президент США Джо Байден 20 лютого приїхав із офіційним візитом до Києва. Байдена помітили біля Михайлівського собору. Під звуки повітряної тривоги президент США вшанував памʼять загиблих захисників України.

Раніше повідомлялося, що під час візиту до Польщі 20 лютого Байден планує зустрітися з польським президентом Анджеєм Дудою та лідерами НАТО, а також наголосить на необхідності продовження підтримки Києва.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні