Категорія
Новини
Дата

Без Instagram та Facebook. У Росії блокують популярні VPN-сервіси

У Росії заблокували вже близько двох десятків популярних VPN-сервісів, пише «Комерсант». Роскомнагляд продовжить цю роботу й надалі.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Російська влада почала блокувати VPN-сервіси, заявив голова комітету Держдуми з інформполітики та звʼязку Олександр Хінштейн.
  • Всі, хто продовжує користуватися Instagram (заблокований у Росії з 14 березня. – Ред.), так чи інакше використовують VPN, тобто систему обходу маршрутизації в мережі, сказав Хінштейн. За його словами, VPN щодня блокується. Це не таке просте завдання, але воно виконується, додав чиновник.

Контекст

Росія заблокувала Facebook та Instagram, сумарна аудиторія яких у цій країні – близько 120 млн людей. Тільки офіційні Instagram-блогери за останній рік заробили близько $211 млн, і це не враховуючи малого бізнесу та решти ринку реклами в цій соцмережі. Детально про це тут: Без Собчак, Івлєєвої та 275 000 інших блогерів. Блокування Instagram коштуватиме Росії $200 млн (а може й $2 млрд!)

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні