Категорія
Новини
Дата

Без ксероксів і заповнень від руки. В Україні запустять послугу мультишерингу документів з банками через «Дію»

Міністерство цифрової трансформації та Національний банк запускають послугу мультишерингу документів. Цей проєкт має значно спростити обмін документами між банками, їхніми клієнтами та держателями державних реєстрів. Про це повідомили пресслужби Мінцифри та НБУ. 

Ключові факти

  • Після запуску мультишерингу українці зможуть через «Дію» ділитися копіями й даними не лише цифрових документів, а й довідок про доходи, ОК-5, ОК-7 за один раз у кілька кліків. «Це зробить шеринг комплексним та значно зекономить час як працівників компаній, так і клієнтів», – йдеться у пресрелізі.
  • Мультишеринг дасть змогу відправляти копії всіх необхідних документів одночасно, а також автоматично заповнювати поля в електронних заявах і договорах даними з таких копій.
  • Нова послуга зробить процес отримання послуг швидшим і зручнішим, скасує ксерокси, заповнення від руки й повторні підтвердження шерингу, зазначають у Мінцифри.
  • Щоб поділитися копіями документів, достатньо буде зробити кілька кліків у застосунку «Дія». Компанія надсилає запит, а клієнт підтверджує його за допомогою Дія.Підпису, тож одразу бачить назву установи, перелік необхідних документів і розуміє, кому та які копії передає, зазначило Мінцифри.
  • НБУ повідомив, що такий підхід забезпечує високий рівень конфіденційності, захисту персональних даних та запобігання неправомірному їхньому використанню.

Контекст

Зараз, якщо громадянин має потребу надати електронні копії кількох цифрових документів під час отримання банківських послуг, то йому зазвичай потрібно надсилати електронні копії кожного цифрового документа окремо. Якщо таких документів буде 10, то доведеться 10 разів проходити одні й ті ж процедури щодо передавання електронних копій цифрових документів із різних державних реєстрів: показувати працівнику штрихкод цифрового документа та підтверджувати запит на надсилання його копії. Такий механізм не надто зручний як для користувача послуги, так і для банківської установи.

Зараз у застосунку «Дія» доступні 14 цифрових документів та більш ніж 30 сервісів, а на порталі – понад 100 послуг.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні