Категорія
Новини
Дата

Безробіття в Україні на кінець року становитиме 30% – Мінекономіки

Рівень безробіття в Україні на кінець 2022 року становитиме 30%. Такий прогноз озвучила перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко під час V українсько-німецького економічного форуму, пише «Укрінформ».

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «До кінця року ми очікуємо достатньо високий рівень безробіття – до 30%», – сказала Свириденко.
  • Вона зазначила, що наразі одним із викликів для уряду є вирішення проблем із безробіттям, а саме – працевлаштування людей та повернення їх із-за кордону.
  • За словами Свириденко, уряд спрямовує всі свої зусилля на підтримку малого бізнесу.
  • «Питання працевлаштування має бути покрите опікою держави», – зауважила міністерка.
  • Вона заявила, що одним із викликів, які стоять перед Україною є стабілізація макроекономічної ситуації. Наразі інфляція в Україні складає 24,6%, та до кінця року очікується на рівні 30%, а падіння економіки прогнозується на рівні 30%.

Контекст

Наприкінці липня НБУ заявляв, що через війну рівень безробіття в Україні сягнув рекордних 35%. Утім, міграція українців за кордон та мобілізація стримали зростання рівня безробіття. Без цих факторів ситуація була б гіршою, заявляли в Нацбанку.

За прогнозами НБУ, до кінця року рівень безробіття скоротиться з пікових значень у другому кварталі 2022 року завдяки відновленню економіки та збільшенню попиту на робочу силу. «Утім, як і в інших країнах (наприклад, колишній Югославії), навіть після закінчення активних бойових дій, безробіття знижуватиметься повільно та залишатиметься на вищих рівнях, ніж раніше, через довгострокові наслідки війни», – прогнозує НБУ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні