Категорія
Новини
Дата

Більше Javelin, снаряди для HIMARS і радари. США нададуть Україні новий пакет військової допомоги на $450 млн

Україна в межах нового пакету оборонної допомоги на $450 млн, про який оголосив президент США Джо Байден під час візиту в Київ, отримає додаткові снаряди, бронебійні ракети, системи тактичного звʼязку, пише «Голос Америки». Зброя та боєприпаси надійдуть із запасів США, повідомив держсекретар США Ентоні Блінкен.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Блінкен також зазначив, що додаткові $10 млн США нададуть на допомогу в ремонті енергоінфраструктури в Україні, що постраждала від «безжальних нападів Росії ракетами та дронами».
  • Пакет нової допомоги, повідомили в Пентагоні, містить: додаткові снаряди для HIMARS, додаткові артилерійські снаряди 155-мм, додаткові мінометні снаряди 120-мм, чотири спостережні радари, додаткові системи Javelin, близько 2000 бронебійних ракет, чотири машини Bradley і дві машини для вилучення устаткування.
  • Також Україна отримає протипіхотні боєприпаси, прилади нічного бачення, руйнівні боєприпаси, системи тактичного звʼязку, медикаменти, запчастини та інше устаткування.

Контекст

Президент США Джо Байден 20 лютого приїхав із офіційним візитом до Києва. Байдена помітили біля Михайлівського собору. Під звуки повітряної тривоги президент США вшанував памʼять загиблих захисників України.

Під час візиту до Києва президент США Джо Байден зустрівся із президентом України Володимиром Зеленським та оголосив про чергове постачання Україні критично важливого оснащення, зокрема артилерійських боєприпасів, протитанкових систем і радарів, йдеться у заяві Білого дому.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні