Категорія
Новини
Дата

Blue Origin Джеффа Безоса продала квиток на політ у космос за $28 млн. Це значно більше за вартість квитка майбутніх комерційних рейсів компанії

Приватна космічна компанія Blue Origin, заснована гендиректором Amazon Джефом Безосом, продала в ході аукціону квиток на перший суборбітальний оглядовий політ на кораблі New Shepard. Переможець заплатить $28 млн.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Імʼя покупця буде публічно оголошено протягом декількох тижнів. Тоді ж назвуть ім’я останнього четвертого пасажира, який відправиться в космос разом із Безосом та його братом Марком.
  • За місце на кораблі New Shepard у ході аукціону боролися 7600 зареєстрованих учасників із 159 країн, пише TechCrunch.
  • Сума у $28 млн значно більша за ту, що в майбутньому платитимуть учасники польотів на кораблях Blue Origin. За попередніми даними, квиток складе від $500 000 до $1 млн.
  • Кошти від продажу квитка на аукціоні будуть передані створеному Blue Origin фонду Club for the Future. Завдання організації – заохочувати молодих людей будувати карʼєру в технічних областях і сприяти розвитку космонавтики.

Контекст

Суборбітальний політ корабля New Shepard компанії Blue Origin заплановано на 20 липня. Він має доставити пасажирів на висоту близько 100 км – так звану лінію Кармана, яку було визначено міжнародною угодою як відправну точку космосу.

New Shepard уже здійснила понад десяток успішних випробувальних польотів без пасажирів. У ракети є масивні оглядові вікна, а пасажири можуть провести близько трьох хвилин у невагомості. Після цього капсула повертається на Землю на парашутах.

Водночас Безоса може випередити власник Virgin Galactic і мільярдер Річард Бренсон, який планує полетіти в космос на кораблі своєї компанії 4 липня.

Однак якщо Бренсон полетить раніше Безоса, ймовірно, виникнуть суперечки про те, чи дійсно він досяг космосу. FAA визнає межею космосу 80,4 км. Тоді як Міжнародна авіаційна федерація вважає, що межа космосу знаходиться на висоті 100 км. Капсула ракети New Shepard долала 100 км у 12 із 15 польотів, а VSS Unity на таку висоту не залітав – максимум 89 км.

Також восени планує запустити пасажирський корабель SpaceX Dragonship Ілон Маск.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні