Категорія
Новини
Дата

BMW обіцяє зберегти всі робочі місця під час переходу на випуск електромобілів. Персонал перекваліфікують

Німецький автоконцерн BMW не скорочуватиме робочі місця через відмову від виробництва автомобілів з двигуном внутрішнього згоряння та переорієнтації на випуск електромобілів, пише Financial Times. Автовиробник організує масштабне навчання своїх співробітників.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Можливо вже в цьому десятилітті на заводі в Мюнхені вироблятимуть повністю електричні автомобілі, і ніхто не втратить роботу, зауважив голова компанії Олівер Ціпсе.
  • BMW планує організувати масштабне навчання своїх співробітників у всьому світі навичкам роботи з електричними моделями. Компанія хоче зберегти персонал, зокрема, через його компетентність, каже Ціпсе.
  • BMW не переводитиме свої заводи виключно на випуск електрокарів. Компанія поступово перелаштовує виробництво. Тому моделі з ДВЗ, гібридні й електричні автомобілі можуть бути випущені на одних і тих самих складальних лініях з використанням одного і того ж персоналу. 

Контекст

Обʼєднання автопромисловості Німеччини (VDA) раніше заявило, що ідея ЄС про заборону продажу нових автомобілів з ДВЗ до 2035 року «практично нездійсненна», а наслідки такого рішення для зайнятості будуть «суттєвими». За даними опитування VDA, у Німеччині під загрозою може опинитися понад 100 000 робочих місць, якщо співробітники автопідприємств не пройдуть перекваліфікацію.

Профспілка європейських постачальників автокомпонентів Clepa попередила, що сектор може втратити пів мільйона робочих місць через європейську політику переходу на виробництво електромобілів.

BMW планує продати 10 млн повністю електричних автомобілів до 2030 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні