Категорія
Новини
Дата

BMW у партнерстві з Toyota готується до випуску автомобілів на водневих двигунах

1 хв читання

Німецький автовиробник BMW AG планує розпочати продаж автомобілів на водневих двигунах у 2028 році. Компанія прагне затвердити цю технологію як альтернативу електромобілям з акумуляторними батареями, пише Bloomberg.

⚡️ Ексклюзивний спікер на Саміті СЕО: Грег Маккеон, автор бестселерів «Есенціалізм» та «Без зусиль». Ви дізнаєтеся, як досягати більшого, роблячи менше, і зберігати продуктивність у світі, де вигорання стало нормою. Долучайтеся до саміту вже 1 листопада за посиланням.

Деталі

  • BMW розробить нове покоління силових агрегатів на паливних елементах разом з партнером Toyota Motor Corp. Серійне виробництво почнеться в 2028 році, тоді з конвеєра зійдуть перші водневі моделі BMW.
  • Хоча BMW роками працює над цією технологією, автомобілі на паливних елементах не досить популярні через високу вартість і відсутність інфраструктури для заправки. 
  • Вибір моделей також дуже обмежений, найвідоміші: Mirai від Toyota та Nexo від Hyundai Motor Co. За даними BloombergNEF, торік світові продажі водневих автомобілів скоротилися до 9000 одиниць.
  • Прихильники таких авто відзначають великий пробіг і стверджують, що ця технологія може бути затребуваною в регіонах, де інфраструктура зарядних станцій недостатньо розвинена для підтримки переходу на електромобілі. Авто на водневих двигунах спалюють водень для виробництва електроенергії і викидають лише воду.
  • BMW і Toyota планують спільно створювати водневі силові агрегати для використання в моделях обох автовиробників. Автогіганти очікують, що спільна розробка і закупівля деталей допоможе знизити витрати і зробити технологію більш конкурентоспроможною. BMW відмовилася коментувати ціни на свої майбутні водневі автомобілі.

Контекст

З 2023 року BMW експлуатує невеликий тестовий парк спортивних позашляховиків iX5 на водневих двигунах. Головний виконавчий директор Олівер Зіпсе раніше заявляв, що водневі двигуни можуть стати опцією для лінійки електромобілів BMW Neue Klasse, яку планується запустити наступного року. 

Компанія впевнена, що водень відіграватиме більш важливу роль у майбутньому.

Автомобілі на водні у майбутньому можуть значно зменшити викиди шкідливих речовин в атмосферу і зробити транспорт більш екологічним. Однак, для широкого розповсюдження таких автомобілів необхідно розвʼязати низку проблем, повʼязаних з вартістю та інфраструктурою.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд