Категорія
Новини
Дата

BMW вперше обійшла Tesla за продажами електромобілів у Європі

1 хв читання

BMW i4 /Getty Images

BMW i4 Фото Getty Images

Німецький автовиробник BMW AG у липні випередив американську Tesla Inc. за продажами і вперше очолив європейський ринок електромобілів, пише Bloomberg. Досягти цього баварцям допомогли нові моделі i4 та iX1.

Tesla, колись безумовний лідерка на ринку електромобілів, останнім часом стикається з посиленою конкуренцією, що призводить до втрати частки ринку.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Ключові факти

  • Продажі повністю електричних автомобілів BMW у липні підскочили більш ніж на третину – до 14 869 од. Продажі Tesla впали на 16% – до 14 561 од., свідчать дані консалтингової компанії Jato Dynamics.
  • У липні європейські автовласники зареєстрували загалом 139 300 нових електромобілів, що приблизно на 6% менше, ніж рік тому.
  • У річному вимірі Tesla все ще лідирує на європейському ринку. З січня продажі досягли майже 180 000 авто проти 98 000 одиниць BMW. Третю позицію займає Volkswagen – понад 88 000 одиниць (-25% з початку року).
BMW вперше обійшла Tesla за продажами електромобілів у Європі /Фото 1
  • BMW вдалося вийти в лідери завдяки високому попиту на i4 і iX1, які випередили аналогічні за розміром моделі Mercedes і Audi.
  • Model Y від Tesla зберегла свою позицію найпопулярнышої моделі в Європі в першому півріччі, хоча попит на чотирирічну модель знижується: в липні продажі впали на 16%. 

Контекст

Після багатьох років стрімкого зростання Tesla зіткнулася з падінням продажів і рентабельності в умовах посилення конкуренції, зокрема, з боку китайських конкурентів, таких як BYD.

Раніше Tesla зафіксувала друге поспіль квартальне падіння постачань. У квітні–червні компанія поставила на ринок 443 956 електромобілів – на 4,7% менше, ніж роком раніше. 

У липні Єврокомісія запровадила тимчасове компенсаційне мито на імпорт акумуляторних електромобілів із Китаю. Рішенню ЄК передувало розслідування щодо субсидій, яке розпочалося минулого року. У рамках розслідування ЄК дійшла попереднього висновку, що ланцюжок створення вартості акумуляторних електромобілів в Китаї отримує вигоду від несправедливого субсидування, що створює загрозу економічної шкоди для виробників у ЄС. 

20 серпня Єврокомісія заявила, що автомобілі Tesla, вироблені в Китаї, можуть бути оподатковані додатковим збором у розмірі 9%. Це оголошення було зроблене після того, як Tesla запросила проведення індивідуального розслідування своєї діяльності в Китаї, сподіваючись уникнути вищих ставок, які Брюссель застосовує до китайських виробників і які досягають 47%.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд