Продажі BMW зросли наприкінці 2022 року завдяки вирішенню проблем із постачанням
Категорія
Новини
Дата

Продажі BMW зросли наприкінці 2022 року завдяки вирішенню проблем із постачанням

Продажі концерну BMW у четвертому кварталі зросли на 10,6%, цьому сприяло усунення проблем у ланцюжку постачань, який постраждав від війни в Україні та карантину в Китаї, пише Reuters.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Постачання за весь рік знизилися на 4,8%, при цьому Європа та Китай найбільше постраждали від проблем із ланцюжками постачань, які призвели до скорочення виробництва, особливо в першій половині року.
  • Але продажі відновилися в четвертому кварталі, коли група перебудувала ланцюжки постачань у Європі та завдяки зняттю обмежень у Китаї. Продажі зросли на 10,9% та 12,7% у річному обчисленні в Європі та Китаї відповідно.
  • Постачання в Сполучених Штатах були більш стабільними, знизилися лише на 1,3% за рік зі зростанням порівняно з четвертим кварталом на 11,1%.
  • Продажі повністю електричних автомобілів також показали хороші результати, збільшившись більш ніж удвічі, до 215 755 за рік.

Контекст

BMW пережила перші дні пандемії COVID-19 краще, ніж конкуренти, досягнувши рекордних продажів у 2021 році. Хоча 2022 рік був більш проблематичним, досі він компенсував падіння обсягів продажу завдяки вищим цінам.

Наразі автовиробник планує перейти до моделі прямих продажів на 24 європейських ринках з агентами, які виступають торговими представниками.

BMW AG планує збільшити удвічі інвестиції у свій електромобільний завод в Угорщині – до €2 млрд ($2,1 млрд). Компанія планує додати до проєкту цех зі складання високовольтних акумуляторів. 

Завод у Дебрецені займає центральне місце в зусиллях BMW протистояти Tesla Ілона Маска, яка продовжує домінувати в світових продажах електромобілів. Завдяки своїй новій платформі, орієнтованій на електромобілі, мюнхенський автовиробник прагне скоротити витрати на елементи вдвічі та збільшити запас ходу та швидкість заряджання на 30% в порівнянні з існуючими моделями.

BMW планує виробляти 150 000 автомобілів щорічно в Дебрецені. Завод стане першим новим виробництвом BMW в Європі за понад два десятиліття.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні