Продажі BMW зросли наприкінці 2022 року завдяки вирішенню проблем із постачанням
Категорія
Новини
Дата

Продажі BMW зросли наприкінці 2022 року завдяки вирішенню проблем із постачанням

1 хв читання

Продажі концерну BMW у четвертому кварталі зросли на 10,6%, цьому сприяло усунення проблем у ланцюжку постачань, який постраждав від війни в Україні та карантину в Китаї, пише Reuters.

Ключові факти

  • Постачання за весь рік знизилися на 4,8%, при цьому Європа та Китай найбільше постраждали від проблем із ланцюжками постачань, які призвели до скорочення виробництва, особливо в першій половині року.
  • Але продажі відновилися в четвертому кварталі, коли група перебудувала ланцюжки постачань у Європі та завдяки зняттю обмежень у Китаї. Продажі зросли на 10,9% та 12,7% у річному обчисленні в Європі та Китаї відповідно.
  • Постачання в Сполучених Штатах були більш стабільними, знизилися лише на 1,3% за рік зі зростанням порівняно з четвертим кварталом на 11,1%.
  • Продажі повністю електричних автомобілів також показали хороші результати, збільшившись більш ніж удвічі, до 215 755 за рік.

Контекст

BMW пережила перші дні пандемії COVID-19 краще, ніж конкуренти, досягнувши рекордних продажів у 2021 році. Хоча 2022 рік був більш проблематичним, досі він компенсував падіння обсягів продажу завдяки вищим цінам.

Наразі автовиробник планує перейти до моделі прямих продажів на 24 європейських ринках з агентами, які виступають торговими представниками.

BMW AG планує збільшити удвічі інвестиції у свій електромобільний завод в Угорщині – до €2 млрд ($2,1 млрд). Компанія планує додати до проєкту цех зі складання високовольтних акумуляторів. 

Завод у Дебрецені займає центральне місце в зусиллях BMW протистояти Tesla Ілона Маска, яка продовжує домінувати в світових продажах електромобілів. Завдяки своїй новій платформі, орієнтованій на електромобілі, мюнхенський автовиробник прагне скоротити витрати на елементи вдвічі та збільшити запас ходу та швидкість заряджання на 30% в порівнянні з існуючими моделями.

BMW планує виробляти 150 000 автомобілів щорічно в Дебрецені. Завод стане першим новим виробництвом BMW в Європі за понад два десятиліття.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні