Boeing визнала провину в справі про дві авіакатастрофи літаків 737 MAX /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Boeing визнала провину в справі про дві авіакатастрофи літаків 737 MAX

1 хв читання

Getty Images

Boeing визнала провину в тому, що свідомо вводила в оману регуляторів сфери безпеки польотів щодо проблем літаків 737 MAX, які стали причиною двох авіакатастроф. Компанія виплатить додатковий штраф у $244 млн, пише The Wall Street Journal із посиланням на судові документи.

Це ставить під удар бізнес компанії. Акції Boeing подешевшали на 29% із початку цього року.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  • Компанія пішла на угоду, запропоновану раніше Мінʼюстом США. В іншому разі їй загрожувало б відновлення судових розглядів.
  • Окрім штрафу Boeing доведеться найняти консультанта для відстеження дотримання нею вимог авіаційних регуляторів.
  • Визнання провини в тяжкому злочині може створити проблеми для бізнесу Boeing, зокрема, ставить під загрозу її статус підрядника федерального уряду США, зазначає видання. У 2023 році компанія отримала контракти на $22,8 млрд від Пентагону.
  • Boeing і Міноборони США шукають можливості для вирішення цієї проблеми, кажуть співрозмовники видання.

Контекст

Польоти Boeing 737 МАХ були припинені в усьому світі в березні 2019 року після двох авіакатастроф – в Індонезії та Ефіопії, що забрали життя 346 людей. З кінця 2020 року експлуатацію літаків 737 MAX відновили.

Визнання компанією своєї провини, ймовірно, стане завершенням правової епопеї, яка, здавалося б, була розвʼязана в січні 2021 року. Тоді Boeing визнала, що двоє її колишніх співробітників ввели в оману Федеральне управління цивільної авіації США (FAA) щодо безпеки польотів лайнерів 737 MAX, після чого самій компанії було призначено випробувальний термін.

Цю угоду було скасовано в травні 2024 року, коли прокуратура заявила, що Boeing порушила умови угоди, відкривши таким чином можливість для відновлення кримінального переслідування. У самій компанії стверджують, що дотримувалися вимог укладеної 2021 року угоди.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд