Категорія
Новини
Дата

Болгарія скасує заборону на імпорт українських товарів

Болгарія скасує заборону на імпорт деяких українських товарів після того, як набудуть чинності заходи ЄС щодо стабілізації ринку. Про це 4 травня пише Euractiv з посиланням на заяву болгарського уряду.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Єврокомісія запропонувала низку заходів щодо стабілізації ринку на засіданні Ради ЄС з питань сільського господарства 25 квітня. Болгарія скасує свою заборону з дати, коли заходи ЄС набудуть чинності, йдеться у повідомленні.
  • Заходи включають фінансовий пакет для підтримки фермерів у розмірі €100 млн та активацію надзвичайних захисних заходів відповідно до чинного Регламенту про автономні торговельні заходи для пшениці, ріпаку, соняшнику та кукурудзи, імпорт яких з України тимчасово заборонений.

Контекст

19 квітня уряд Болгарії на два місяці заборонив імпорт понад 20 українських товарів, серед яких пшениця, пшеничне борошно, соняшник, соняшникова олія, кукурудза, мед та продукти бджільництва, сире та сухе молоко, волоські горіхи, фундук, яйця, куряче мʼясо, свинина, мʼясо овець та кіз, жито, ячмінь, вино, етиловий спирт.

Болгарія отримала €16 млн компенсації від ЄС за те, що дозволила експортували через свою територію українське зерно та продукти харчування.

Країна попросила додатково ще €50 млн, хоча болгарські виробники зерна отримують сотні мільйонів євро прямих європейських субсидій.

Єврокомісія з 2 травня до 5 червня заборонила імпорт пшениці, кукурудзи, ріпаку та насіння соняшнику українського походження до Болгарії, Угорщини, Польщі, Румунії та Словаччини.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні