Категорія
Новини
Дата

Британська BAE Systems вироблятиме в Україні гаубиці L119

1 хв читання

Британська оборонна корпорація BAE Systems відкрила офіс в Україні для виробництва гаубиці L119 калібру 105 мм натівського стандарту, повідомив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.

Ключові факти

  • Партнерська угода підписана 30 серпня у присутності президента Володимира Зеленського.
  • «Співпраця такого рівня – дуже потужний сигнал. Попри щоденні ракетні атаки ворога і повномасштабні воєнні дії, BAE Systems готові працювати тут, пліч-о-пліч з нами. Така співпраця – стовідсоткова win-win історія», – наголосив Камишін.
  • Він нагадав, що озброєння виробництва BAE Systems уже працює в Силах оборони: це артилерійські системи М777 та L119, САУ M109, БМП CV-90 та Bradley, танки Challenger.

Контекст

BAE Systems – провідний постачальник озброєнь на замовлення оборонних відомств Великої Британії та США. На його підприємствах працюють 93 000 осіб у 40 країнах. 

Корпорація цьогоріч отримала замовлення на постачання зброї на рекордні $84 млрд. 

Серед найбільших угод у 2023 році – контракт на виробництво бойових машин для Чехії у розмірі $2,3 млрд; угода про постачання озброєнь та обладнання за британською програмою модернізації атомного підводного флоту на $3 млрд; угода з Саудівською Аравією з обслуговування винищувачів Typhoon на $4,7 млрд; угода на виробництво артилерійських снарядів калібру 155 мм та інших боєприпасів на $360 млн для британського уряду.

У серпні цього року BAE Systems домовилася з американською корпорацією Ball про придбання її аерокосмічного підрозділу Aerospace & Technologies за майже $5,6 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні