Категорія
Новини
Дата

Британська BAE Systems вироблятиме в Україні гаубиці L119

Британська оборонна корпорація BAE Systems відкрила офіс в Україні для виробництва гаубиці L119 калібру 105 мм натівського стандарту, повідомив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Партнерська угода підписана 30 серпня у присутності президента Володимира Зеленського.
  • «Співпраця такого рівня – дуже потужний сигнал. Попри щоденні ракетні атаки ворога і повномасштабні воєнні дії, BAE Systems готові працювати тут, пліч-о-пліч з нами. Така співпраця – стовідсоткова win-win історія», – наголосив Камишін.
  • Він нагадав, що озброєння виробництва BAE Systems уже працює в Силах оборони: це артилерійські системи М777 та L119, САУ M109, БМП CV-90 та Bradley, танки Challenger.

Контекст

BAE Systems – провідний постачальник озброєнь на замовлення оборонних відомств Великої Британії та США. На його підприємствах працюють 93 000 осіб у 40 країнах. 

Корпорація цьогоріч отримала замовлення на постачання зброї на рекордні $84 млрд. 

Серед найбільших угод у 2023 році – контракт на виробництво бойових машин для Чехії у розмірі $2,3 млрд; угода про постачання озброєнь та обладнання за британською програмою модернізації атомного підводного флоту на $3 млрд; угода з Саудівською Аравією з обслуговування винищувачів Typhoon на $4,7 млрд; угода на виробництво артилерійських снарядів калібру 155 мм та інших боєприпасів на $360 млн для британського уряду.

У серпні цього року BAE Systems домовилася з американською корпорацією Ball про придбання її аерокосмічного підрозділу Aerospace & Technologies за майже $5,6 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні