Категорія
Новини
Дата

Будівництво метро на Виноградар. «Київський метрополітен» уклав договір із «Автострадою» на майже 14 млрд грн

1 хв читання

«Київський метрополітен» уклав договір з групою «Автострада» на продовження робіт із будівництва Сирецько-Печерської лінії метрополітену в напрямку житлового масиву Виноградар. Саме ТОВ «Група компаній «Автострада» стало переможцем відповідного тендера, повідомляє пресслужба КП.

Будівництво метро на Виноградар є важливим міським проєктом, реалізація якого забезпечить житловий масив швидкісним пасажирським транспортом, а також цілодобовими укриттями.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Ключові факти

  • Згідно з проведеною на електронній платформі Prozorro закупівлею, строк виконання будівельних робіт – 30 місяців.
  • Вартість робіт становить 13,79 млрд грн.
  • Нині триває оформлення всіх дозвільних документів, що передбачені законодавством, і передавання будівельних майданчиків підрядній організації. Після цього розпочнуться безпосередньо будівельні роботи.

Контекст

У грудні 2023 року КП «Київський метрополітен» у судовому порядку розірвало договір із АТ «Київметробуд» через незадовільні терміни виконання підрядною організацією будівельних робіт. Також за позовом «Київського метрополітену» у судовому порядку вирішується питання щодо стягнення частини попередньої оплати, використання якої не підтверджено відповідними актами виконаних робіт, а також штрафних санкцій.

Наразі на об’єкті будівництва метро на Виноградар побудований правий перегінний тунель протяжністю майже 1250 метрів від станції «Мостицька» до станції «Сирець». Крім того, завершене будівництво основних конструкцій перегінного вентиляційного вузла. Також частково влаштовані огороджувальні конструкції методом «стіна в ґрунті», кріплення котловану металоконструкціями. Споруджені основні конструкції суміщеної тягової підстанції, частково збудовані двоярусні тунелі та інше.

У травні «Київський метрополітен» оголосив новий тендер на будівництво метро на Виноградар на 14 млрд грн. Будувати метро на Виноградар за 13,79 млрд грн зголосилась компанія Максима Шкіля Autostrada. Загальну суму інвестицій в цей проєкт компанія оцінює у понад $50 млн. «Автострада» планувала законтрактувати необхідне обладнання для будівництва метро на суму понад $30 млн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд