Категорія
Новини
Дата

Будівництво укриттів і енергопрограми. Кабмін розширив перелік пріоритетних видатків

1 хв читання

Уряд ухвалив рішення про розширення переліку пріоритетних видатків, які держава фінансує в першу чергу, повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабміну. За його словами, такі прохання були від усіх регіонів.

Ключові факти

  • За словами Шмигаля, до пріоритетних видатків віднесли фінансування будівництва укриттів, енергетичних програм «Фонду декарбонізації», також буде підвищено пріоритетність фінансування державним казначейством проєкту зубопротезування для захисників. 
  • «Такі зміни дозволять швидше отримувати кошти та без затримок фінансувати необхідні роботи та послуги», – відзначив премʼєр.
  • Представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук повідомив, що відповідні зміни уряд вніс до Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану. 
  • Зокрема, було розширено перелік витрат, за якими здійснюється відкриття асигнувань із державного бюджету, та перелік платежів другої черги, які здійснюються Казначейством та його територіальними органами.

Контекст

За даними Державної казначейської служби, за липень до загального фонду державного бюджету надійшло 118,2 млрд грн у порівнянні з 143,5 млрд у червні. Видатки також зменшились до 264,3 млрд грн із 286,7 млрд грн у червні.

Загалом з початку року касові видатки державного бюджету становили 2 247,6 млрд грн, у тому числі загального фонду – 1 808,0 млрд грн, повідомляє Мінфін. Минулого місяця ПДФО та військовий збір забезпечили шкірну шосту гривню доходів загального фонду держбюджету.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд