Категорія
Новини
Дата

ByteDance випустила лампи для стеження за дітьми під час навчання. Вона стала хітом продажів у Китаї

Компанія ByteDance, яка є власницею сервісу коротких відео TikTok, випустила «розумну домашню лампу», що дає змогу батькам віддалено спостерігати за своїми дітьми під час навчання. У перший день продажів батьки розкупили 10 000 одиниць, пише The Wall Street Journal.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Лампи оснащено двома камерами: одна направлена на дитину, а інша передає зображення над нею. Це дає можливість батькам віддалено спостерігати за своїми дітьми під час навчання.
  • Також до кожної лампи прикріплено невеликий екран, який використовує штучний інтелект для підказок з математичних завдань і важких слів.
  • ByteDance уперше представила лампи в жовтні 2020 року. Базова версія лампи коштує більше $120.
  • Модернізовану модель було випущено в травні за ціною $170 і розпродано на найбільших платформах електронної комерції Китаю. Ця версія відправляє батькам оповіщення та фотографії, коли їхні діти сутуляться.
  • Компанія заявила, що розробила свою розумну лампу після декількох місяців консультацій із приблизно 2000 китайських батьків і дітей.

Контекст

Успіх розумних ламп ByteDance повʼязаний із відкритістю китайської громадськості до технологій. Зокрема, стеження глибше проникає в повсякденне життя китайців, ніж громадян західних країн. В останні роки китайські школи експериментували з носінням повʼязок на голову, які відстежують активність мозку й рівень концентрації дітей. Крім того, у школах почали використовувати шкільну форму з можливістю відстеження місцерозташування дітей, а також роботами для дитячих садків, які контролюють відвідуваність, навчають та аналізують поведінку учнів.

Деякі китайські ЗМІ та батьки розкритикували ідею розмістити інтерактивний сенсорний екран перед дітьми під час навчання, попередивши, що лампа привчить дітей шукати прості відповіді в технологіях.

Популярність продукту ByteDance підштовхнула конкурентів до випуску власних версій. У березні китайська компанія Tencent Holdings Ltd. заявила, що представить аналогічну лампу для домашніх завдань на базі штучного інтелекту.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні