Категорія
Новини
Дата

Бюджет Києва в 2022 році скоротиться на третину – Кличко

Міський бюджет Києва через російську агресію недоотримає, за попередніми підрахунками, третину надходжень, тобто понад 20 млрд грн. Про це повідомляє пресслужба мера Віталія Кличка.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Він зазначив, що точно підрахувати цю суму сьогодні неможливо, тому що війна триває. «По місяцях говорити не зовсім коректно. Бо бюджет складають на рік. Загалом за 2022 рік ми, за попередніми підрахунками, недоотримаємо третину бюджету. Тобто понад 20 млрд грн. Але, наголошую, це попередні розрахунки», — сказав Кличко в ефірі Радіо «НВ».
  • Мер зазначив, що наразі економіка міста потроху оживає, повертається до роботи бізнес. Також у столиці зростає відсоток оплати наданих комунальних послуг.
  • «Наприклад, за березень у столиці за комунальні послуги сплатили 55% киян. І я дуже вдячний їм за це. Бо ці кошти пішли на необхідні матеріали. На зарплату працівникам підприємств, які, часто ризикуючи життям, забезпечують багатомільйонне місто всіма сервісами», – зазначив Кличко.

Контекст

Економіка України, за прогнозами МВФ, скоротиться на 35% через розв’язану Росією війну. Таке падіння підтвердив премʼєрміністр Денис Шмигаль. Лише за місяць повномасштабної війни скорочення української економіки оцінюється у 35%, а загальні збитки з урахуванням майбутніх періодів сягають $1 трлн.

За прогнозами Світового банку, падіння ВВП України за підсумками року може перевищити 45%.

Падіння реального ВВП України в березні 2022 року становило 45% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, дефіцит державного бюджету цього року може досягти 16–26% ВВП, підрахувала Dragon Capital.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні