Категорія
Новини
Дата

Частка Binance на ринку Європи з початку року скоротилася удвічі – WSJ

Присутність криптобіржі Binance на європейському ринку за пів року скоротилася удвічі і може зменшитися ще більше через посилення вимог місцевих регуляторів на тлі краху біржі FTX, пише The Wall Street Journal.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Як зазначає видання, цього місяця регулятор Бельгії заборонив Binance пропонувати послуги в країні, зазначивши, що біржа робить це з використанням компаній за межами європейської економічної зони, що заборонено.
  • До цього Binance оголосила, що залишає ринок Нідерландів, оскільки не змогла пройти реєстрацію. Німеччина – найбільша економіка Європи – ще не видала біржі ліцензію на діяльність. 
  • Водночас нещодавно французькі прокурори провели обшук в офісі біржі в Парижі в межах розслідування контролю за відмиванням грошей. Представник Binance підтвердив факт візиту прокуратури, але не прокоментував специфіку розслідувань.
  • На тлі цих подій частка Binance у торгівлі криптовалютою, номінованої в євро, впала до 15% порівняно з понад 30% у січні, свідчать дані дослідницької компанії Kaiko.  
  • За даними SimilarWeb, наразі найвищий користувацький трафік на Binance припадає на Вʼєтнам, Туреччину, Індію та Аргентину.
  • Представник Binance заявив, що компанія зосереджена на дотриманні вимог нового законодавства ЄС, яке має набути чинності у 2024 році.

Контекст

У квітні 2023 року Європарламент ухвалив законопроєкт про регулювання криптовалют Markets in Cypto-Assets (MiCA). Нове законодавство дозволить криптовалютним компаніям, авторизованим в одній із країн ЄС, пропонувати послуги у всіх країнах блоку. 

Проте нові правила також передбачають, що будь-яка країна ЄС може заборонити криптовалютний бізнес, якщо регулюючі органи вбачають у ньому ризик для користувачів. 

Водночас посилення регулятивного тиску в США та інших країнах налякало деякі банки й інші компанії, що надають фінансові послуги для обміну криптовалют. 

Минулого тижня платіжна система Paysafe (банківський партнер Binance у Європі) заявила, що припинить підтримку платформи з 25 вересня. У Binance відповіли, що компанія знайде нового постачальника, щоб перезапустити послугу. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні