Частковий блекаут. На ЗАЕС відбулося знеструмлення на енергоблоці /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Частковий блекаут. На ЗАЕС відбулося знеструмлення на енергоблоці

Getty Images

У вівторок, 14 листопада, на Запорізькій АЕС стався частковий блекаут через некомпетентність окупантів та працівників «Росатома», повідомляє «Енергоатом». Зокрема, відбулося знеструмлення на шостому енергоблоці, внаслідок чого запустилися дизель-генератори і системи безпеки, які працювали 90 хвилин.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Ці дані підтверджуються інформацією інспекторів МАГАТЕ, які перебувають на майданчику тимчасово окупованої атомної станції.
  • «Через цілковиту непрофесійність російських окупантів на Запорізькій АЕС постійно відбувається деградація основного обладнання та більшає кількість небезпечних випадків його відмов», – повідомили в «Енергоатомі».

Контекст

Запорізька АЕС із потужністю понад 6 ГВт – найбільша атомна електростанція в Європі та дев’ята за потужністю у світі. До війни вона забезпечувала виробництво майже чверті електроенергії в країні.

4 березня 2022 року після нічного штурму російські війська окупували Запорізьку АЕС. Попри це станція до 11 вересня виробляла електроенергію і віддавала її в енергосистему України.

5 жовтня минулого року президент РФ Володимир Путін своїм «указом» передав окуповану Запорізьку АЕС в управління новоствореної компанії «Експлуатуюча організація Запорізької АЕС», яка є дочірнім підприємством «Росатома». Вартість зруйнованих і пошкоджених окупантами майна й інфраструктури Запорізької АЕС та інших відокремлених підрозділів «Енергоатома» перевищує 28 млрд грн, оцінювали в компанії.

Від початку окупації Запорізької АЕС там сталося сім повних блекаутів. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні