Категорія
Новини
Дата

Росія атакувала Київ та інші області, є влучення в обʼєкти інфраструктури і житлові будинки (Оновлюється)

Росіяни обстріляли столицю, у місті пролунали кілька вибухів. Надійшла інформація про трьох загиблих. Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що ворог поцілив по одному з інфраструктурних обʼєктів. У деяких районах Києва немає світла. Енергетики повідомляють про екстрені відключення електроенергії.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Влучання в один з інфраструктурних об‘єктів столиці. Залишайтеся в укриттях! Повітряна тривога триває», – написав він.
  • У Київській міській військовій адміністрації кажуть, що внаслідок влучання пошкоджена двоповерхова будівля, три людини загинули та шість постраждали.
  • За оновленою інформацією від Кличка, внаслідок вибухів у столиці уже 11 постраждалих, 10 із них госпіталізовані до медзакладів Києва. Одному потерпілому медики надали допомогу на місці.
  • У Київській області працює ППО, слід залишатися в укриттях, зазначив голова ОВА Олексій Кулеба. Наразі на Київщині є влучання по житловому сектору та інфраструктурних критичних об‘єктах. Вся область залишилась без світла.
Росія атакувала Київ та інші області, є влучення в обʼєкти інфраструктури і житлові будинки (Оновлюється) /Фото 1

фото: Поліція Київської області

Росія атакувала Київ та інші області, є влучення в обʼєкти інфраструктури і житлові будинки (Оновлюється) /Фото 2

фото: Поліція Київської області

Росія атакувала Київ та інші області, є влучення в обʼєкти інфраструктури і житлові будинки (Оновлюється) /Фото 3

фото: Поліція Київської області

Попередній слайд
Наступний слайд
  • У столиці запроваджують екстрені відключення світла, написав гендиректор компанії Yasno Сергій Коваленко.
  • Кличко повідомив про ще декілька вибухів у різних районах столиці, рятувальники та медики прямують на місця.
  • У Міністерстві закордонних справ вже відреагували на чергову ракетну атаку РФ. «Росія святкує своє визнання терористичною державою новим ракетним терором проти столиці України, інших міст. Для тих, хто ще сумнівається, має бути зрозуміло: Росія має бути визнана терористичною державою в усьому світі, а Україна має якомога швидше отримати всі необхідні системи ППО», – написав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.
  • За інформацією заступника глави Офісу президента України Кирила Тимошенка, є підтвердження влучань по об’єктах критичної інфраструктури в кількох областях. У Вишгороді на Київщині є влучання в житловий будинок.
  • «Російські терористи намагаються знищити обʼєкти енергозабезпечення України. Сьогодні зафіксовані вибухи в різних регіонах країни», – написав він.
  • Увесь Львів опинився без світла через ракетну атаку Росії, повідомив міський голова Львова Андрій Садовий. «Все місто – без світла. Чекаємо додаткову інформацію від енергетиків. Можуть бути перебої з водопостачанням. Залишайтесь в укриттях», — написав мер Львова.
  • На Львівщині по електропідстанції було завдано два ракетні удари, Яворівський, Львівський та Червоноградський райони без електроенергії, доповів голова ОВА Максим Козицький.
  • У звʼязку з відключенням світла у Харкові зупинено весь електротранспорт, проінформував мер міста Ігор Терехов. «Ми евакуюємо людей із метрополітену. На маршрути електричного наземного транспорту виведено додаткові автобуси», – додав він.
  • У зв’язку з масованим ракетним ударом по енергетичній інфраструктурі України по всій Одеській області тимчасово відсутнє електропостачання, повідомили в ОДА.
  • Західні дипломати у Києві відреагували на черговий ракетний удар Росії. Зокрема, посол Великої Британії Мелінда Сіммонс написала, що через вибухи у Києві продовжить працювати у підвалі. Посол США Бріджит Брінк заявила: «Я вже бачила силу українського народу, і я знаю, що спроби РФ підкорити Україну, зануривши її у холод і темряву, зазнають невдачі. Стоїмо поруч з Україною».
  • Через обстріли у Києві призупинене водопостачання. Фахівці «Київводоканалу» працюють над тим, щоб якнайшвидше його відновити.
  • В «Укренерго» зазначали, що у всіх регіонах відбуваються аварійні відключення з 14:45 і впродовж доби. «Це необхідний крок для захисту електромереж від додаткових технологічних аварій та підтримки роботи енергосистеми», – йдеться у повідомленні НЕК.
  • «Укрзалізниця» попереджає, що відправлення найближчих поїздів можливе із затримкою, задіяно резервні тепловози. У результаті ворожих атак на енергетичну інфраструктуру є знеструмлені ділянки у столиці, Дніпрі, Миколаєві, на Львівщині, Вінниччині, Сумщині та Харківщині. Рух кільцевої електрички у столиці тимчасово призупинено. Знеструмлені вокзали «Укрзалізниці» переходять на резервне живлення, першими відновлені Київ, Харків і Вінниця.
  • У Житомирі через знеструмлення відсутні водо- і теплопостачання. Міський голова Хмельницького Олександр Симчишин також повідомляє, що місто повністю без світла. «Місто знеструмлено повністю. Об’єкти критичної інфраструктури та Чернелівський водозабір також. Працюємо, аби запустити більшу частину котелень в автономному режимі на когенераційних установках і генераторах», – написав Симчишин.
  • У Кіровоградській області є влучання по енергетичному обʼєкту, область знеструмлена, повідомив голова ОДА Андрій Райкович.
  • Російські ракетні удари по енергетичній інфраструктурі України призвели до відключення електроенергії на половині території сусідньої Молдови, заявив у середу віцепремʼєр країни Андрій Спину.
  • Після атаки РФ Хмельницька, Південноукраїнська та Рівненська АЕС відключилися енергоблоки, кажуть в «Енергоатомі».
  • Через ракетні удари по території України, відсутнє електропостачання і на Рівненщині

Новина оновлюється

Контекст

15 листопада по території України росіяни випустили близько сотні ракет, таким чином перевищивши масований ракетний удар 10 жовтня (тоді окупанти спрямували 84 ракети).

За словами заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка, внаслідок ракетної атаки пошкоджено 15 обʼєктів енергетичної інфраструктури. Найбільше влучань зафіксовано в центрі та на півночі країни. 

Внаслідок найбільшої атаки в історії енергетики постраждали всі регіони України, повідомив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький. За його словами, наступні декілька днів будуть важкими і слід підготуватися до тривалих відключень.

Масштабні руйнування енергообʼєктів України, спричинені Росією 15 та 17 листопада, призвели до довгострокових відключень електроенергії, які можуть тривати по кілька днів, повідомив в ефірі телемарафону виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук.

За словами премʼєр-міністра Дениса Шмигаля, внаслідок атаки РФ по критичній інфраструктурі майже половину енергосистеми України виведено з ладу.

В Офісі президента запевнили, що необхідності виїжджати з країни немає – загального блекауту не буде.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні